scandal dispozitii

Cei doi viceprimari ai Ploieștiului, Cristian Ganea (PSD) și George Pană (ALDE), au formulat câte o plângere prealabilă pe tema dispozițiilor emise de primarul Adrian Dobre cu privire la atribuțiile delegate.

Cei doi viceprimari nu au fost de acord cu atribuțiile delegate de primarul Adrian Dobre. Primul care a depus contestație la Primăria Ploiești a fost viceprimarul social-democrat Cristian Ganea care nu a fost de acord să fie desemnat ca ordonator principal de credite. Acesta a mai primit ca atribuții și coordonarea și supravegherea proiectelor derulate cu fonduri europene, precum și coordonarea Direcției Economice. La scurt timp după ce a primit noile atribuții, Ganea a intrat în concediu medical.

În cazul celui de-al doilea viceprimar, George Pană (ALDE), acesta a primit ca atribuții coordonarea activității de la Filarmonică, de la Teatrul Toma Caragiu, de la Casa de Cultură, precum și de la RASP Ploiești. Ulterior, după ce Ganea a intrat în concediu medical, pentru o scurtă perioadă de timp, prin dispoziție a primarului, ar fi trebuit să preia atribuțiile viceprimarului care absenta de la serviciu. La rândul său însă a contestat aceste ultime atribuții.

Situația din Primăria Ploiești va fi soluționată mai nou de către Prefectura Prahova.

„Așteptăm punctul de vedere al Prefecturii Prahova în acest sens, dar pot să vă spun, din experiența la Instituția Prefectului, că orice dispoziție și orice act emis de către o autoritate publică locală nu poate fi cenzurat decât de Instituția Prefectului. Atâta timp cât nu există această cenzură, prin care Instituția Prefectului să atace în contencios, un astfel de act administrativ produce efecte și trebuie dus la îndeplinire actul administrativ. Aștept punctul de vedere al Prefecturii, în care să vedem dacă există elemente de nelegalitate care să determine Instituția Prefectului să conteste dispozițiile respective. Punctul de vedere al Direcției Economice este foarte clar, în care consideră că nu există astfel de elemente de nelegalitate și că cei doi viceprimari trebuie să ducă la îndeplinire sarcinile pe care le-au primit în urma acestei dispoziții”, a susținut Dobre cu privire la situația creată.