cladire petrom

La aproape patru ani de când clădirea Petrom a trecut în administrarea Primăriei Ploiești, situația legată de utilitatea imobilului este încă incertă.

 

Pe lângă faptul că această clădire încă nu a primit autorizație ISU Prahova, noua conducere a Primăriei Ploiești analizează posibilitatea de renegociere cu Petrom a clauzelor prin care imobilul a fost cedat.

Istoria clădirii este deja celebră. Inițial, aproape trei ani, s-a vorbit de transformarea imobilului în spital de pediatrie, proiect care a fost abandonat pe motiv că nu va întruni condițiile de autorizare ca unitate medicală.

Ulterior, prin hotărâre de Consiliu Local, în urma unor negocieri cu reprezentanții Petrom, clădirea a primit ca destinație spații pentru activități socio-culturale, însă nimeni nu a mai vorbit de amenajarea clădirii în acest sens.

 

Cert este însă un lucru. Momentan clădirea nu are autorizare ISU, iar mutarea activității Administrației Serviciilor Social Comunitare și a Casei de Cultură a rămas în suspans. De altfel, autoritățile locale s-au convins și de faptul că întreținerea unei astfel de clădiri este enorme. 

„Documentația transmisă la ISU a fost returnată și trebuie reanalizată, pentru depunerea unei noi cereri de obținere a avizului respectiv. În altă ordine de idei, doresc să am o discuție cu reprezentanții QMV-ului pentru a o renegociere a unor condiții din contractul respectiv. Mă refer la activitățile care se pot desfășura în clădirea respectivă, precum și la termenul acela redus până la opt ani, termen în interiorul căruia nu putem să avem alte activități în clădirea respectivă, probabil că știți, cele două activități care se pot desfășura fiind legate de activitățile sociale și de cultură. Vom avea și această discuție și să vedem dacă putem da și alte posibilități de a desfășura alte activități”, a susținut Adrian Dobre, primarul Ploieștiului.