tramvai 102

În ciuda faptului că lucrările la linia de tramvai au fost recepționate, pe tronsonul Gara de Vest - Spitalul Județean Ploiești, tramvaiul 102 nu a intrat în funcțiune.

 

Oficial, lucrările la linia de tramvai 102 au fost finalizate. Iar acest lucru este confirmat și de constructor, dar și de noul primar al Ploieștiului, Adrian Dobre.

„Pe acest tronson sunt executate acum probe în continuare”, a susținut edilul municipiului Ploiești, care nu a putut estima la ce dată va fi reluată circulația, având în vedere că totul depinde de rezultatul probelor tehnice.

„A avut loc recepția lucrărilor. Noi deja am început alte lucrări la Galați. Practic la Ploiești au fost finalizate lucrările și au fost achitate ultimele plăți. Am înțeles că sunt efectuate probe la macazurile aeriene, astfel încât să se desfășoare simultan și circulația tramvaielor, și circulația troleelor. Vorbim de macazuri super performante”, au declarat pentru Observatorulph.ro reprezentanți ai firmei care a efectuat reabilitarea liniilor de tramvai.

 

De altfel, primele probe tehnice pentru transportul pe tronsonul liniei 102 au avut loc la începutul lunii mai.

Citește și: Primele probe tehnice pentru tramvaiul 102 - FOTO, VIDEO

Pe de altă parte, susțin oficiali din cadrul Primăriei Ploiești, ca în cazul tuturor proiectelor cu fonduri europene, trebuie ca, prin hotărâre de Consiliu Local, să se predea în administrarea TCE Ploiești liniile de cale de rulare reabilitate. 

 

Citește și: Primăria Ploiești a început recepția pentru linia de tramvai 102

„Vineri am discutat această problemă legată de reluarea circulației tramvaiului 102 la Primăria Ploiești. Nimeni nu poate da o dată sigură pentru reluarea circulației. Momentan se fac probe pe partea de electrică. Lucrările au vizat și schimbarea macazurilor electrice și chiar în această dimineață (n.r. luni, 4 iulie) a existat o problemă la macazul de la Castor”, a susținut Ion Mișcă, liderul de sindicat de la TCE Ploiești. 

Culmea este că, în penultima zi de campanie, social-democrații anunțau că în ziua alegerilor, pe 5 iunie, tramvaiul va circula la Ploiești. Acest lucru nu s-a întâmplat.

 

Reamintim faptul că valoarea contractului a fost de aproximativ 45,6 de milioane de lei, fără TVA, fiind declarată câștigătoare Asocierea Tancrad. 

Contribuția de la bugetul local a ajuns la 27.793.437,74 lei din valoarea totală, de peste 63,5 milioane de lei, în loc de 2%, având în vedere că lucrările nu au fost finalizate până la data de 31 decembrie 2015, fiind înregistrate mai multe sistări ale lucrărilor la cererea atât a constructorului, care nu a fost plătit la timp, cât și a Primăriei Ploiești, din cauza condițiilor meteorologice.