locatari reabilitare termica republicii

Locatarii blocului 9D, scara D2, de pe Bulevardul Republicii sunt supărați foc. În timp ce lucrările de reabilitare a imobilului au fost prelungite până pe 30 octombrie 2016, muncitorii dorm, iar lucrările vor fi suportate din bugetul local.

 

Contractul a fost semnat la începutul lunii aprilie 2015 și viza reabilitarea mai multor blocuri din municipiu, printre care și blocul 9D. Valoarea eligibilă a proiectului a fost de 3,6 milioane de lei, urmând ca valoarea neeligibilă de peste 70.000 de lei să fie suportată din bugetul local. Termenul de finalizare al lucrărilor a fost 30 iunie 2016. Lucrările au fost prelungite prin act adițional până la 30 octombrie 2016.

Primăria a găsit repede scuze pentru nefinalizarea la timp a lucrărilor. Potrivit unui raport de specialitate, în baza căruia s-a realizat prelungirea contractului, se precizează că lucrările au fost sistate pe perioada de iarnă, timp de 21 de zile, din cauza condițiilor meteo și, ulterior, proiectantul ar fi cerut o expertiză tehnică a balcoanelor, în baza cărora s-a propus înlocuirea parapeților din sticlă și metal cu termopan. Specialiștii din cadrul Primăriei Ploiești nu a fost agreată de locatari, care nu au fost de acord nici cu plata, în regie proprie, a lucrărilor de întărire a parapeților. Dar asta nu a fost tot, pe lângă lucrările suplimentare apărute, constructorul a solicitat o nouă prelungire, pe motiv că primăvara a plouat mult.

Dincolo de aceste probleme invocate, locatarii au propria variantă. Oamenii s-au săturat să îi vadă pe muncitori odihnindu-se mai ales în timpul zilei.

 

„Când nu era cald, dormeau pe bloc. Apoi, se mai odihneau pe balcoanele oamenilor. Acum, când este caniculă, dorm la scara blocului. Explicația că lucrarea nu s-a terminat la timp e mult mai simplă: NESIMTIREA!”, spun locatarii, care au postat mai multe poze cu muncitorii surprinși „odihnindu-se” la scara blocului.

„Am înțeles că locatarii au parte de o pauză de masă... Dar aici reclamăm faptul că ne împiedicăm la scara blocului de muncitorii care dorm la locul de muncă. Iar asta nu se întâmplă în zilele în care plouă sau este caniculă. Este programul de voie de care beneficiază muncitorii mai mereu”, ne-a scris un locatar al blocului.

locatari odihnindu se reabilitare bloc