mizerie parc mihai viteazul

SGU a răspuns solicitării noastre în legătură cu articolul Ploieștenii nemulțumiți de mizeria din parcul Mihai Viteazul . Conform conducerii Serviciului de Gospodărie Urbană Ploiești, angajații care se ocupă cu toaletarea și strângerea gunoaielor din parcuri își fac datoria conform programului, însă cetățenii care aruncă mizeria pe spațiul verde după intervenția echipelor SGU sunt cei vinovați de murdărirea continuă a parcului Mihai Viteazul.

 

Răspunsul SGU: - compartimentul de specialitate din cadrul societății noastre (Comp. Spații Verzi) are în atribuții, alături de lucrările cu specific de sezon, lucrări zilnice de îndepărtare a gunoiului vegetal de pe zonele verzi din municipiul nostru. Aceste lucrări sunt derulate între anumite intervale orare, în toate sectoarele din oraș, angajații societății urmând un grafic prestabilit, astfel încât să acopere – până la sfârșitul zilei - toate perimetrele verzi din municipiu (parcuri și grădini publice, aliniamente, scuaruri etc). Pe cale de consecință, personalul de specialitate nu poate monitoriza și întreține/curăța numai anumite zone verzi din oraș, situație care generează acumularea de gunoi stradal pe acestea, gunoi aruncat de persoanele lipsite de bun simț. Subliniem faptul că, în incinta parcurilor și grădinilor publice, sunt amplasate coșuri pentru gunoi unde se pot depune ambalajele, hârtiile, peturile de către cetățeni;

- situația relatată de cititorul dvs. este similară celor descrise mai sus, gunoiul stradal fiind aruncat pe zona verde după terminarea lucrărilor de igienizare de către personalul societății. Vă reamintim, pe această cale, că societatea noastră nu are în atribuții aplicarea de avertismente sau amenzi. Prin urmare, vă rugăm să apelați Poliția Locală la nr. de tel. 0244/954, pentru sesizări ce vizează comportamentul descris de cititorul dvs.