audit extern primaria ploiesti

Primarul Adrian Dobre a susținut astăzi că va solicita un audit extern la Primăria Ploiești.

Anunțul vine la câteva zile de la instalarea în funcția de primar, după o serie de vizite pe teren. Prima a fost la SC Hale și Piețe, unde noul primar al Ploieștiului i-a cerut directorului societății să-și dea demisia, criticând condițiile pe care le suportă comercianții, dar și modul cum au fost încheiate contractele, având în vedere că, suplimentar de taxa pentru chirie, oamenii sunt obligați să plătească și utilitățile.

O a doua vizită a fost efectuată la Spitalul de Pediatrie Ploiești, unde a dorit să afle condițiile pe care trebuie să le suporte persoanele care își aduc copiii la urgență.

„Este inadmisibil ce se întâmplă acolo. Am stat două ore și mi se pare anormal ca în sala de așteptare să nu existe cel puțin un sistem de aer condiționat... Erau peste 12 - 15 copii mici care au așteptat aproape două ore la o temperatura de 30 de grade Celsius. Unii aveau febră, alții aveau stări de vomă... Este anormal ce se întâmplă. Am fost ieri seară din nou... Lucrurile s-au schimbat în sensul că, probabil pentru că au aflat că am fost noaptea la spital să văd cum stau lucrurile. Acum, în momentul în care părinții ajungeau cu copiii la sala de așteptare erau preluate certificatele de naștere. Chiar dacă nu sunt bani, lucrurile se pot îmbunătăți, dar este inadmisibil să nu existe cel puțin un aparat de aer condiționat în sala de așteptare”, a povestit Dobre, care a anunțat că astăzi a efectuat o vizită pe șantierul unde sunt executate lucrările la pasajul de la Gara de Vest.

„Întârzierile sunt foarte mari... Sunt anumite lucruri care nu sunt în regulă”, a susținut Adrian Dobre, care nu a precizat însă când anume va avea loc auditul extern la Primăria Ploiești.