scandal consiliul local ploiesti atributii viceprimari

La scurt timp după numirea celor doi viceprimari, Cristian Ganea (PSD) și George Pană (ALDE), primarul Ploieștiului Adrian Dobre le-a delegat atribuții. Numai că acestea nu au fost pe placul celor doi viceprimari.

 

Totul a ieșit la iveală astăzi, după ce a fost epuizată ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești. Primarul Adrian Dobre i-a cerut public viceprimarului George Pană un răspuns dacă acceptă sau nu atribuțiile colegului său Cristian Ganea, pe motiv că acesta a contestat dispoziția emisă de edil.

Viceprimarul Cristian Ganea a primit ca atribuții să coordoneze Direcția Economică, să urmărească proiectele derulate cu fonduri europene, dar să preia și atribuțiile de ordonator principal de credite. Astăzi, Ganea a absentat de la ședința CL Ploiești, însă consilierul George Botez a elucidat enigma cu privire la atribuțiile pe care viceprimarul social-democrat le avea, anunțând că acestea au fost contestate. Mai exact a fost depusă o plângere prealabilă la Primăria Ploiești prin care Ganea susține că dipoziția edilului Adrian Dobre este ilegală.

 

La rândul său, George Pană a anunțat că momentan nu a primit dispoziția cu noile atribuții, însă le va contesta la rândul său.

Acuzele de o parte și de alta nu s-au încheiat aici. Social-democrații l-au acuzat pe Dobre că fuge de răspundere, de frică să nu ajungă prin același locuri ca foștii primari ai orașului, aluzie fină la faptul că atât Andrei Volosevici, cât și Iulian Bădescu au dat declarații în fața procurorilor DNA.

„În cazul în care ambii viceprimari vor contesta atribuțiile le voi delega unei alte persoane. Mi s-ar fi părut normal ca atâta timp cât ai fost viceprimar cu atribuții de primar, dar și viceprimar și cunoști îndeaproape realitățile din primărie, dar și pe cele financiare. gândiți-vă că eu sunt în această instituție de trei zile, să-ți asumi responsabilitatea lucrurilor făcute anterior și să semnezi documentele pentru buna funcționare a primăriei. (...) Dânșii încearcă această metodă, vorbind de latura legală care nu are sustenabilitate, pentru că în conformitate cu legea 215, art. 57, alin 2, primarul poate delega orice atribuție, anumitor persoane printre care și viceprimarilor”, a susținut Dobre.

Tranșant a fost și consilierul local George Botez, avocat de profesie, care a susținut că pe durata soluționării plângerii prealabile dispoziția primarului încetează de drept.