tce ploiesti datorie anaf

Veste bună pentru SC Transport Călători Express Ploiești. După lungi discuții controversate în perioada de campanie electorală, TCE are șanse să scape de datoria către ANAF.

 

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a anunțat astăzi, la finalul ședinței Consiliului Local Ploiești că se intenționează deblocarea crizei create la TCE. Mâine, aleșii locali ploieșteni sunt convocați la o nouă ședință, de îndată, care are ca temă plata, din bugetul local, către Transport Călători Express a sumei de peste 3,2 milioane de lei. Suma reprezintă datoria pe care TCE o are către ANAF. Inițial, datoria către ANAF a fost 16 milioane de lei, însă TCE a reușit să plătească, din banii încasați de la Primăria Ploiești, aferenți subvenționării transportului în comun pentru anumite categorii de persoane, 8 milioane de lei.

Citește și: TCE a înghițit 90.000.000 euro. Cu subvenția acordată, primăria asfalta tot orașul

Reamintim faptul că TCE a pierdut în instanță, printr-o decizie definitivă și irevocabilă, procesul cu ANAF, cu privire la procesul care avea ca obiect plata TVA-ului la subvențiile acordate de Primăria Ploiești pentru transportul public în comun.

 

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a anunțat astăzi că s-a găsit o soluție, în urma discuțiilor purtate cu ANAF, ca suma rămasă de plată, respectiv de 8 milioane de lei, să se reducă la 3,2 milioane de lei.

„În urma discuțiilor purtate astăzi s-a stabilit ca suma rămasă de plată către ANAF să fie de peste 3,2 milioane de lei, ceea ce conduce la scutirea de la plată a unor penalități care se cifrează la 5 milioane de lei”, a anunțat Adrian Dobre, primarul Ploieștiului, care a susținut că proiectul de hotărâre trebuie urgent aprobat.

Ulterior, Primăria Ploiești a emis un comunicat de presă cu privire la acest subiect:

 

Iată comunicatul de presă:

„Primarul municipiului Ploiesti, domnul Adrian Florin Dobre, a găsit soluţii pentru funcţionarea fără probleme a societăţii Transport Călători Express. În urma discuțiilor purtate cu ANAF în această dimineaţă, din datoria rămasă de plată, respectiv 8 milioane de lei, TCE va fi scutită de plata unor penalităţi, iar suma finală va fi redusă la 3,2 milioane de lei. De asemenea, în urma discuţiilor purtate cu funcţionarii din cadrul direcţiei economice a primăriei, au fost identificate sursele financiare necesare activităţii societăţii de transport TCE până la finalul acestui an. ʺSunt încântat să spun că deblocăm tensiunile la TCE dar putem susţine în continuare şi gratuitatea pentru pensionariʺ, a declarat primarul Adrian Dobre. Pentru deblocarea situaţiei create la TCE edilul şef al municipiului Ploieşti va convoca mâine o şedinţă de îndată a Consiliu Local al municipiului Ploieşti”.

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...