apa podenii noi

Situație dificilă pentru locuitorii din Podenii Noi. De câteva zile, oamenii au rămas fără apă.

 

„Suntem în anul 2016. Nu avem apă și este tragic mai ales pe timpul verii. Ne-am întors în timp, ca pe vremea bunicii. Luăm apă din fântâni”, ne-a reclamat un cetățean din localitate situația.

Contactat telefonic, primarul comunei Podenii Noi, Mihai Alionte, a confirmat situația.

 

„Pe timpul verii se înregistrează un consum mare de apă. De trei zile nu avem apă. Noi avem două foraje pe raza localității, dar nu avem cum să dăm drumul la apă pentru că serviciul de apă ține de Hidro Prahova. Forajele le-am realizat prin 2012. Am făcut demersuri să folosim cele două foraje, însă până acum nu am primit niciun răspuns”, ne-a spus primarul localității.

Locuitorii s-au împărțit în două tabere. Mulți dintre ei susțin că situația s-ar înregistra aproape în fiecare an, ca urmare a consumului mare de apă.

„Sunt localnici care udă vara grădinile. Așa că rămânem mereu fără apă. Mai este și perioada asta de secetă. Dar nu este normală o astfel de situație”, a susținut unul dintre localnicii supărați de situația deloc ușoară.

Potrivit edilului, comuna numără peste 4.800 de locuitori. „Sunt mai multe sate din Podenii Noi care au rămas fără apă. Sună foarte multă lume în perioada asta și mă întreabă ce anume să mai facă. Singura soluție ar fi cele două foraje”, a susținut edilul comunei.

Am solicitat un punct de vedere și de la Hidro Prahova.