atributii viceprimari

Noul primar al Ploieștiului, Adrian Dobre, a emis astăzi dispozițiile privind atribuțiile viceprimarilor validați ieri, Cristian Ganea și George Pană.

 

Deloc surprinzător, cei doi nu mai au în atribuții coordonarea activității regiilor și societăților aflate în subordinea Consiliului Local, respectiv SGU, SC Hale și Piețe sau TCE. De altfel, liberalii au criticat în mandatul trecut că acestea sunt conduse deficitar de membrii ai PSD și ai ALDE. Ba în câteva rânduri au solicitat demisiile directorilor de la SGU și de la SC Hale și Piețe. Ultima astfel de solicitare a fost înregistrată chiar ieri, când actualul edil i-a solicitat demisia lui Emanuel Ilie, directorul de la SC Hale și Piețe.

De data aceasta nu vorbim numai de coordonarea activității de la SGU, Hale și Piețe și TCE. Alte direcții nu vor rămâne sub coordonarea celor doi. De exemplu, este vorba despre Direcția de Patrimoniu, despre SPFL, despre CSM ori Poliția Locală, de Direcția Tehnic Investiții, de Serviciul Auditare Internă sau de Serviciul Resurse Umane.

 

Pentru Cristian Ganea responsabilitatea este una imensă. Prin aplicarea dispoziției semnate de Adrian Dobre, Ganea devine ordonatorul principal de credite. Totodată, vicele PSD va coordona activitatea Direcției Economice și are ca sarcină și monitorizarea proiectelor europene derulate la Ploiești. De ce este vorba de o situație dificilă? Ei bine, o serie de contracte încheiate de Primăria Ploiești cu diverși operatori nu au mai fost plătite de luni bune. Ploieștiul nu are la ora aceasta plăți efectuate pentru deratizare și dezinfecție, pentru realizare marcajelor, pentru investiții pe zona de semaforizare...

Cât privește dispoziția semnată de primarul Ploieștiului pentru George Pană (ALDE), cel de-al doilea viceprimar al orașului, aici lucrurile sunt mult mai simple. Vicele Pană se va ocupa de coordonarea activității de la RASP, regie care se confruntă cu nenumărate probleme, pe de o parte ca urmare a faptului că nu a fost finalizată noua stație de epurare a Ploieștiului, iar pe de altă parte pentru că, lunar, curg amenzile pentru depășirile înregistrate la vechea stație de epurare. Tot vicele Pană va coordona activitatea de la Casa de Cultură, de la Filarmonică și de la Teatrul Toma Caragiu.

Iată dispozițiile:

 

atributii ganea ploiesti

atributii pana