consiliul local ploiesti

Validarea consilierilor locali s-a dovedit un moment plin de emoții, mai ales în momentul în care aleșii au depus jurământul.

 

Potrivit procedurii, consilierii trebuie să depună jurământul, cu mâna pe biblie.

„Consilierii locali și consilierii județeni, ale căror mandate au fost validate, depun în fata consiliului local, respectiv a consiliului județean, următorul jurământ în limba română: "Jur sa respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei (orasului, județului). Asa să-mi ajute Dumnezeu." Jurământul poate fi depus și fără formula religioasă”, se arată în textul de lege privind statutul aleșilor locali.

La Ploiești s-a mers pe varianta scurtă, în sensul că secretarul Primăriei a citit jurământul, iar aleșii, unul câte unul, la microfon, au spus „jur”.

 

Unii s-au închinat, alții au completat cu ”Așa să-mi ajute Dumnezeu”. Mai greu a fost însă când au ținut mâna pe biblie. Chiar dacă legea nu prevede dacă este vorba de mâna stângă sau de cea dreaptă, tot timpul li s-a atras atenția cu privire la acest lucru. Prin urmare unii au fost nevoiți să spună de două ori „Jur”... Că doar suntem la Ploiești și, vezi Doamne, este important să țină mâna stângă pe Biblie.

Mai important, însă, spunem noi, este ca jurământul să fie respectat. Cu alte cuvinte, chiar să țină cont de binele ploieșteanului...

juramant biblie