alimente ploiesti

Primăria Ploiești, prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare, anunță că  va începe distribuirea ajutoarelor alimentare începând cu data de 27.06.2016

Distribuirea alimentelor se va face în două etape succesive, câte o cutie pe fiecare etapa, cele doua cutii conținând cumulat următoarele produse: un kg faină, două kg mălai, o pungă/400g paste făinoase, 2 litri ulei, 1kg zahar, 1cut/300g conserva carne vită, o cutie de 200g conservă pateu ficat de porc, un kg orez, o cutie, o cutie de 40g conserva pasta de tomate, o pungă de 500g fasole. În total pachetul va avea greutate pe cutie 8,800 kg. „Alimentele vor fi distribuite în baza actului de identitate (în original), de la Cantina Socială, din Ploiești, str.Mihai Bravu nr.231, zilnic (luni- vineri), intre orele 08.30 - 16.00.

Beneficiarii venitului minim garantat, cât și ai alocației de susținerea familiei primesc alimente pentru toți membrii familiei, de asemenea, în baza actelor de identitate în original, respectiv, carte de identitate sau certificat de naștere, după caz. Categoriile de beneficiari sunt familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la venitul minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj în cuantum lunar de până la 450 lei, inclusiv șomerii neindemnizați, înregistrați la AJOFM Prahova, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi cumulate sunt de până la 450 lei/lună, pensionarii sistemului public de pensii, beneficiari ai indemnizației sociale pentru pensionari al căror venit este de până la 450 lei/luna și persoanele care se încadrează la art.3 alin.(1) lit. f) din H.G. nr.799/2014, al căror cuantum cumulat este de pana la 450 lei/luna, persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private, persoanele fără venituri sau al căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/luna/persoana, și nu se încadrează în niciuna din categoriile de mai sus, stabilite prin dispoziție a primarului, conform reglementarilor legale, prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare”, a anunțat Primăria Ploiești.