retrocedari caragiale

Prima retrocedare a avut loc în 2008, iar acum alte două suprafețe din terenul de sport trebuie retrocedate.

 

Prima suprafață de teren pierdută în instanță vizează o parte dintr-un teren și un sfert din amfiteatrul Colegiului Național IL Caragiale. Mai nou, alte două cereri de revendicare trebuie să fie soluționate de Primăria Ploiești, într-unul din cele două cazuri existând și o sentință a instanței.

Anul trecut, Consiliul Local Ploiești a aprobat înființarea unei comisii, formate din consilieri locali, care să încerce să găsească o cale pentru despăgubirea proprietarilor, din punct de vedere financiar.

Comisia s-a întrunit, pe 13 octombrie 2015, inclusiv cu o parte dintre proprietari, însă prețul stabilit de municipalitate nu a fost acceptat. La acea dată s-a solicitat, din partea municipalității, ca proprietarii terenurilor revendicate să-și stabilească un mandatar, iar între timp Direcția de Patrimoniu a efectuat și un raportat de evaluare pentru o parte din terenul revendicat.

 

Lucrurile însă au stagnat la începutul anului 2016 și, probabil, de abia după învestirea noilor consilieri locali subiectul va reintra în atenția Consiliului Local Ploiești.

 

 

 

 

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...