cinema patria ploiesti

După mai mulți ani în care au existat tot felul de adrese transmise atât la Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor (RADEF) România-Film, cât și  la ministerul Culturii, primăria a demarat procedurile pentru acționarea în instanță.

 

La mijloc ar fi vorba despre preluarea din domeniul privat al statului în domeniul public al municipiului Ploiești a două cinematografe. Este vorba despre Cinema Premiera, cunoscut sub numele de Cinema Patria, situat în zona centrală a Ploieștiului, din Piața Victoriei, nr. 4, și de Complexul Cinematografic Modern de pe strada Inelului nr. 3 (zona Vest).

Discuțiile pe această temă sunt mai vechi. În 2014 a existat chiar și o hotărâre de Consiliu Local pe această temă, privind împuternicirea primarului de la acea dată, Iulian Bădescu, de a semna protocolul de predare-primire cu RADEF. Numai că anii au trecut și, în ciuda tuturor corespondențelor nu s-a făcut nimic în acest sens.

 

Mai nou, Primăria se pare că intenționează să dea în judecată RADEF, existând chiar o propunere din partea Direcției Juridice de realizare a unei evaluări, pe ultimii trei ani, pentru lipsa de folosință.

De altfel, soarta cinematografelor deținute de RADEF în Ploiești a fost pecetluită de multă vreme. În 2014, fostul Cinema Patria a fost închis, în ciuda investițiilor realizate în 2011.

La acea dată s-a spus că Cinema Patria se închide pentru reamenajări. Numai că întreaga aparatură a luat drumul spre București.