cazino

Vlad Oprea, primarul reales al stațiunii Sinaia, va depune jurământul la Cazinoul din localitate.

 
Se întâmplă acest lucru pentru că Oprea are interdicție din partea instanței să se apropie de clădirea Primăriei, dar și să ia legătura cu o parte dintre angajații instituției pe care o conduce de la distanță.
 
Reamintim că Vlad Oprea este trimis în judecată, sub puterea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru fapte de corupție în dosarul în care au fost deferiți justiției și Marin Tudorică, fostul comandant al Poliției Sinaia, Ionuț Roșca, adjunctul său, un magistrate din cadrul Judecătoriei Sinaia, dar și alte două angajate ale Primăriei din această localitate.
Deocamdată nu a fost stabilită o zi în care Oprea va jura pe Constituție, dar cel mai probabil acest eveniment va avea loc în data de 23 iunie.
Legea nr. 393 din 2004 privind Statutul aleșilor locali nu prevede nicio restricție legată de clădirea/locul unde aleșii locali depun jurământul, astfel că Oprea nu încalcă nicio prevedere legală. De altfel și la Câmpina, primarul reales și consilierii locali vor depune jurământul în sala de spectacole a Casei Tineretului.
 
De altfel, cazuri similare au mai fost raportate în țară. De exemplu,  Cătălin Cherecheş, edilul reales din Baia Mare, a depus la episcopul Maramureşului şi Sătmarului o cerere prin care doreşte să depună jurământul în funcţie într-o catedrală, având în vedere că i s-a prelungit arestul preventiv.

 

 

Național
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Ecaterina Andronescu, audiată la DNA

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a ajuns la DNA în această dimineață. Ea a fost chemată să dea declarații ca martor în dosarul în care omul de afaceri Dinu Pescariu și fostul...