psd pnl alde sefia conducere negocieri secrete

La aproape două săptămâni de la alegerile locale din 5 iunie, se pare că s-a bătut palma pentru șefia de la SGU și de la SC Hale și Piețe.

Posturile de conducere, spun sursele noastre, au fost împărțite frățește. Astfel, în baza protocolului PSD - ALDE, se pare că s-a ajuns la concluzia că ar fi bine ca față de mandatul 2012 - 2016 să existe conduceri „monopolitice”. Mai exact, social - democrații se pare că au ales în continuare să meargă pe mâna lui Donald Constantin - director general, iar ca directr adjunct să numească tot un PSD, având în vedere că ALDE ar fi anunțat că pentru Ovidiu Negulescu, directorul adjunct al SGU, ar prefera un post de conducere la un parc industrial. Regula ar urma să se aplice și la SC Hale și Piețe, spun sursele noastre, cu mica diferență că aici încă sunt discuții dacă poate fi menținut la conducere Ilie Emanuel, directorul actual al societății, având în vedere veșnicele comentarii controversate din Consiliul Local Ploiești, cel puțin din partea PNL, care a făcut din această chestiune un subiect aproape la ordinea zilei.

În fine, surse din PNL, susțin o altă teorie. Pentru o liniște confortabilă a viitorilor viceprimari (PSD-ALDE), repsectiv Cristian Ganea și George Pană, s-ar fi negociat ca la șefia TCE să fie numit Radu Popescu, deși acesta nu și-ar fi exprimat, cel puțin în spațiul public o astfel de intenție. O altă teorie este aceea că Dan Ioniță, fost director al ADPP, în perioada 2009 - 2012, ar reveni la conducerea SGU, urmând ca liberalii să-și numească un director și la conducerea RASP, unde se pregătește o reorganizare, inclusiv prin schimbarea titulaturii, având în vedere că până în prezent regia a acumulat numeroase amenzi, greu de plătit din bugetul actual.

Una peste alta, teoriile care circulă în acest moment în Palatul Administrativ pleacă de la o singură realitate. PSD și ALDE au reușit să obțină în urma alegerilor din 5 iunie un număr suficient de mandate pentru crearea unei majorități simple. PSD are 11 mandate, iar ALDE - 4, în timp ce PNL are 10 mandate, iar PMP - 2. Pe de altă parte, până acum PSD și ALDE au vorbit numai de protocolul de colaborare pentru 2016 - 2020, fără să amintească că până la toamnă pentru Ploiești se dorește o negociere cu PNL.