băile valea stelii

Scandalul legat de Băile Țintea este mai vechi. Totul a culminat însă după ce Consiliul Local ar fi aprobat o hotărâre prin care a aprobat rezilierea contractului de concesiune.

 

Cunoscute ca Băile Țintea, Băile Valea Stelii, din Băicoi, au fost concesionate în 1997 de firma SC Emiflor Serv SRL, pe o durată de 49 de ani. În ultimii șase ani, Primăria Băicoi și Consiliul Local, pe de o parte, și firma Emiflor, pe de altă parte, sunt într-un conflict perpetuu, pe rolul instanțelor fiind numeroase procese înregistrate.

Penultimul litigiu a apărut după ce Consiliul Local Băicoi a aprobat o hotărâre prin care a aprobat rezilierea contractului cu firma care a concesionat Băile Valea Stelii.

„Consiliul Local a solicitat revocarea contractului, invocând faptul că nu au fost realizate toate investițiile prevăzute în contract. În plus nu a fost plătită integral redevența”, a susținut Ciprian Stătescu, primarul localității Băicoi, care susține că există o sentință definitivă și irevocabilă, motiv pentru care, astăzi, la baza de agrement și de tratament au ajuns executorii pentru a pune în aplicare evacuarea.

 

La rândul său, administratorul Băilor, Daniel Albert, afirmă că în cauză sunt alte interese. „Nu avem datorii la bugetul local. A existat o recalculare a redevenței pe ultimii cinci ani, însă noi ne-am achitat datoriile la zi. Totul a plecat de la faptul că Consiliul Local Băicoi a aprobat o hotărâre privind rezilierea contractului de concesiune. Noi încă ne judecăm cu Consiliul Local și cu Primăria. Am realizat investițiile prevăzute în contract, dar cum v-am spus sunt alte interese la mijloc”, a susținut Daniel Albert, administratorul Băilor de la Țintea.

Hotărârea Consiliului Local Băicoi a fost atacată în instanță de firma SC Emiflor Serv SRL, însă termenul este de abia în septembrie.

Astăzi, executorii au mai acordat firmei un termen de 10 zile până la evacuare.