camin batrani fantanele

Căminul de bătrâni de la Fântânele a fost inaugurat pe 3 octombrie 2014, numai că nici până acum nu a fost obținută încă licență de funcționare.

 

La inaugurarea căminului, ministrul Muncii de la acea dată, Rovana Plumb, a susținut că pensionarii care aleg să locuiască la cămin vor avea cele mai bune condiții, anunțând că deschiderea centrului este o simplă formalitate, respectiv angajarea personalului și bineînțeles înscrierea beneficiarilor. Surpriză, însă! Căminul nu a devenit încă funcțional, în ciuda faptului că a fost chiar binecuvântat de doi preoți care au participat la inaugurare.

Cheltuielile urmau să fie asigurate de Ministerul Muncii în cotă de 60%, restul, de 40% urmând să fie asigurat de autorități și de beneficiari. La un an de la inaugurare Căminul de bătrâni de la Fântânele era în continuare închis. Singurul lucru bun a fost că acesta a fost preluat de Direcția Generală de Asistență Socială de Protecția Copilului Prahova, degrevând astfel Primăria Fântânele de plata pazei, asigurate din bugetul local.

Citește și: Căminul pentru persoane vârstnice de la Fântânele, închis deşi au trecut 6 luni de la inaugurare

 

În fine, în 2016, la un an și jumătate de nefuncționare s-a mai făcut un pas important, DGASPC a scos la concurs trei posturi vacante, pentru asigurarea personalului strict necesar cu administrarea căminului, urmând ca, după obținerea licenței de funcționare și după atragerea de beneficiari, să fie reluate angajările strict necesare, pentru asigurarea asistenței medicale, dar și a personalului auxiliar.

Citește și: Centru de bătrâni nou, inaugurat la Fântânele

 Costurile rezidențiale pentru o singură persoană se ridică la aproximativ 1.700 de lei. Una peste alta, în căminul rezidențial de aproape un milion de euro se așează praful...

 

Citește și: Căminul de la Fântânele, nefuncţional la mai bine de un an de la inaugurare

Capacitatea centrului era de 25 de camere cu câte două paturi, dotate la standarde europene. Spațiile, frumos mobilate, aveau ca destinație sală de mese, sală pentru petrecerea timpului liber, sală de recuperare, ba chiar centrul este dotat cu un buncăr anti-atomic. Și, dacă mai adăugăm că peisajul din zonă este mirific am putea descrie locul ca o mică oază de recreere.