terenuri gratuite tineri cereri ploiești

Terenurile gratuite pentru tineri, destinate construcției de locuințe, sunt amplasate în Cartierul Tineretului, din strada Ghighiului, nr.2.

 

O hotărâre de Consiliu Local din aprilie 2016, care a trecut aproape neobservată, prevede întocmirea listei de priorități pentru soluționarea cererilor de atribuire a unor terenuri în folosință gratuită, conform Legii 15/2013, pentru tinerii cu vârsta între 18 și 36 de ani, care nu au mai deținut o locuință sau alte terenuri destinate construcției unei case.

Precizarea cea mai importantă este că vor fi luate în calcul dosarele depuse până la data de 30 iunie 2016 inclusiv și documentele depuse în susținerea acestora până la data de 29 iulie 2016.

Lipsa documentelor justificative va conduce la respingerea dosarelor.

 

La nivelul lunii aprilie, la Direcția de Patrimoniu erau înregistrate aproximativ 1550 de cereri pentru repartizarea unui teren pentru construirea unei locuințe.

Lista de priorități pentru acordarea terenurilor va fi supusă votului în luna august.

Actele justificative pot fi depuse la Registratura Primăriei Ploiești situată în Palatul Administrativ, Bulevardul Republicii, nr. 2, intrarea C, camera 69.

 

Precizăm că din declarația pe propria răspundere a solicitanților trebuie să rezulte că titularul cererii și, după caz, soțul/soția, precum și ceilalți membrii majori sau minori ai familiei nu au avut în proprietate o locuință sau un teren destinat construirii unei locuințe atât în municipiul Ploiești sau în altă localitate. Declarația pe proprie răspundere trebuie însoțită de documente doveditoare a veniturilor realizate în 2016 (lunile februarie, martie, aprilie), atât pentru titularul cererii cât și pentru ceilalți membri ai familiei.

Cei interesați pot studia Anexele 1 și 2 ale Hotărârii Consiliului Local Ploiești 140/26.04.2016, afișată pe site-ul ploiești.ro rubrica „Actualitate” și secțiunea Consiliul Local/Hotărâri Consiliul Local/26.04.2016 se arată în anunțul postat de Direcția de Patrimoniu la sediul Primăriei Ploiești.

Informații suplimentare pot fi obținute și de la Direcția de Patrimoniu din cadrul Primăriei Ploiești, care își desfășoară activitatea în incinta Halelor Centrale din Ploiești.

 

 

Eveniment
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Accident la intrare în Ploiești, în zona Metro

Două mașini au fost implicate, în această seară, în jurul orei 18:50, într-un accident pe DN 1, km 6, intrarea în Ploiești. Din primele informații, accidentul s-a produs în zona giratoriului de la...