tramvai 102 circulatie ploiesti

Pentru a doua oară în această lună, autoritățile susțin că tramvaiul 102 va intra în circulație.

Prezent luni la conferința de presă organizată de ALDE și de PSD, viceprimarul cu atribuții de primar, Cristian Ganea, a anunțat că „tramvaiul poate circula și astăzi”.

Lucrurile nu sunt însă chiar atât de simple. În această noaptea, bineînțeles dacă vremea va permite, având în vedere atenționarea de precipitații abundente, se va încerca racordarea liniilor de curent electric, astfel încât și troleele să circule pe curent electric pe porțiunile unde acest lucru a fost imposibil din cauza lucrărilor. La acțiunea din această noapte, potrivit surselor noastre, vor participa inclusiv angajați ai TCE Ploiești.

Operațiunea are loc pe timpul nopții pentru că traficul este redus și se impune și întreruperea curentului electric, în special în intersecția de la Ghe. Gr. Cantacuzino, dar și de la Ofelia, astfel încât să se poată realiza și înlăturarea liniilor vechi de curent electric.

 

Dacă operațiunea se va realiza, de mâine ar putea să intre în circulație tramvaiul 102, după mai bine de doi ani și jumătate, timp în care tramvaiele au fost înlocuite cu autobuze.

Nu este pentru prima dată când autoritățile anunță că tramvaiul 102 va intra în circulație. Cu o zi înainte de alegeri, surse din administrația locală anunțau același lucru ca și astăzi.

Citește și: Tramvaiul 102 va intra în circulație la finele săptămânii

Numai că la acea dată încă mai erau de executat o serie de lucrări care vizau curățarea liniilor, dar și montarea de marcaje.

Citește și: Primăria Ploiești a început recepția pentru linia de tramvai 102

În plus, plățile pentru lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai au început să fie efectuate de abia după alegeri, după ce municipalitatea a reușit să acceseze creditului în valoare de 78 de milioane de lei.

 

Trebuie precizat faptul că, prin nefinalizarea la timp a liniilor de tramvai (31 decembrie 2015), Primăria Ploiești a fost nevoită să suporte din bugetul local o sumă imensă.

Pentru reabilitarea liniilor de tramvai 102 etapa I suma suportată de municipalitate este de 11.065.183,61, din valoarea totală de 42.859.289,76. În cazul reabilitării liniilor de tramvai 102 etapa II contribuția de la bugetul local este de 27.793.437,74 din valoarea totală de 63.532.887,14.