lucrari fonduri europene ploiesti

Ploieștiul a avut cea mai mare șansă din ultimii 25 de ani, comparativ cu alte orașe din țară. Derularea, concomitent, a 14 proiecte cu finananțare de la UE.

Consolidarea Hipodromului Ploiești, realizarea unui centru de excelență, reabilitarea liniilor de tramvai, a terenurilor de sport de la mai multe școli, transformarea unei cazărmi în cămin de bătrâni, controversatul pasaj de la Gara de Vest, Parcul Municipal Vest... Acestea sunt numai câteva dintre proiectele derulate cu fonduri de la Uniunea Europeană la Ploiești. Din 14 proiecte, 11 nu au fost finalizate la timp (31 decembrie 2015), motiv pentru care parte din lucrări trebuie suportate din bugetul local.

Incapacitate, lipsă de preocupare, ignoranță... Oficial, nimeni nu vorbește de cei vinovați de faptul că bugetul local este văduvit cu peste 78 de milioane de lei, la care se adaugă sumele aferente a 2% din valoarea lucrărilor, în cadrul cofinanțării.

 

Un exemplu concret? Proiectul legat de Hipodromul Ploiești! Cu o valoare de peste 61 de milioane de lei, contractul a prevăzut ca 50% din suma aferentă  lucrărilor să fie suportate din bugetul local, iar alte 50% de la UE. Cifrele oficiale arată cu totul altceva. De la Uniunea Europeană, Ploieștiul a primit numai 19,6 milioane de lei, în timp ce bugetul local a suportat peste 41,7 milioane de lei. Iar în tot acest timp, nimeni nu vorbește de vinovați. La fel se întâmplă în cazul altor 10 proiecte.

Precizăm că aceasta este situația la această oră. Există riscul însă ca Ploieștiul să returneze toate fondurile primite de la UE pentru două dintre proiecte: pentru pasajul de la Gara de Vest, contract cu o valoare totală de 33.256774,31 lei, și pentru proiectul privind transformarea cazărmii de pe strada Cosminele în cămin de bătrâni (valoare totală 1.645.731,42 lei).

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...