parc

Deschiderea Parcului Ploiești Vest, eveniment așteptat de multă lume, nu a primit numai aprecieri. 

 

La scurt timp după inaugurare, Parcul Ploiești Vest a primit numeroase critici. Astăzi vă prezentăm părerile pro și contra ale ploieștenilor.

Prima problemă este legată de transport. Momentan, pentru că încă nu a fost realizat pasajul de la Vest, ploieștenii care vor să ajungă la parc trebuie să meargă pe centura ocolitoare a orașului. Cel puțin până la finalizare podului aceasta va fi singura cale de acces. Ulterior, după finalizarea pasajului, municipalitate a anunțat că analizează posibilitatea ca în zonă să se poată ajunge și cu mijloacele de transport în comun.

Cu privire la serviciile de alimentație publică, viceprimarul cu atribuții de primar, Cristian Ganea, a anunțat că a fost transmisă o adresă la ADR Muntenia pentru a se solicita un punct de vedere aici existând restricții legate de desfășurarea de activități economice. „Una dintre variante ar fi ca ADR Muntenia să ne permită instalarea cel puțin a unor cișmele. Legat de activitatea economică, primăria mai deține teren, în afara parcului, însă nu există utilități, ceea ce ar însemna noi investiții în zonă.

 

Dar aceasta nu este singura problemă. „Din punctul meu de vedere trebuie să asigurăm măcar un post de pază, dar și să apelăm la serviciile de asistență medicală de urgență, pentru că vorbim de o zonă cu o suprafață extrem de mare. Sunt zeci de hectare”. a susținut Ganea.

Avantaje:

- La capitolul avantaje, trebuie menționat faptul că Ploieștiul a diminuat, prin realizarea parcului, deficitul de spațiu verde/cap de locuitor.

 

- La această oră, municipiul Ploiești beneficiază de încă un lac artificial, în afară de lacurile de la Bucov din Parcul Memorial Constantin Stere

- Întregul teren utilizat pentru construirea parcului a primit o utilitate publică

- Mare parte din investițiile realizate la Parcul Municipal Vest s-au făcut cu fonduri de la Uniunea Europeană

 

- S-a realizat o nouă zonă de agrement a Ploieștiului

-Ploieștiul va avea, pe timp de iarnă, un patinoar

-Ploieștiul va avea în câțiva ani o seră impresionantă cu plante exotice

Dezavantaje:

Momentan, parcul nu beneficiază de dotări pentru desfășurarea unor activități economice

Transportul în zonă nu se poate realiza cu ajutorul mijloacelor de transport în comun. (Municipalitatea speră că după darea în folosință a pasajului de la Vest să fie rezolvată și această problemă)

Nu au fost finalizate toate aleile din parc, motiv pentru care vizitatorii sunt nevoiți să treacă prin iarbă pentru a ajunge la zonele de agrement (locuri de joacă pentru copii, terenuri de tenis, handbal, baschet)

Sunt prea puține zone în care vizitatorii se pot adăposti în caz de ploaie sau în cazul temperaturilor ridicate.

Sala de concerte are o dimensiune mult prea mică, motiv pentru care aici pot avea loc spectacole pentru un număr redus de participanți

Pistele de ciclism nu sunt marcate

Lipsesc anunțurile de avertizare cu privire la scăldatul interzis.

Din cauza condițiilor atmosferice, mai mulți copaci încep să se usuce, în ciuda faptului că parcul dispune de instalații de irigat

Cheltuielile de întreținere vor fi foarte mari și nu pot fi asigurate din activitățile economice.

moara

parc vest