plopu punte rupta raniti victime spital

Edilul comunei Plopu susține că „puntea pietonală a fost suprasolicitată”, în condițiile în care exista o altă cale de acces.

Primarul comunei Plopu, Adrian Bălănescu, susține că puntea nu este folosită în mod frecvent, pentru că este veche de peste 35 de ani.

„Este o punte pietonală. În momentul în care 20 de persoane s-au urcat pe ea au cedat sudurile. Puntea face legătura între DJ 102 și strada Liniei, însă în mod normal există o altă cale de acces în zonă. Puntea era folosită numai în caz de inundații, când apele pârâului ieșeau din matcă. Iar viceprimarul Marin Teodor, de la PSD, care era liderul grupului de astăzi, pentru că erau într-o acțiune electorală, știa lucrul acesta pentru că este viceprimar de opt ani, atât în mandatul meu, cât și în mandatul trecut. Puntea a cedat pentru că a fost suprasolicitată”, a declarat Adrian Bălănescu pentru observatorulph.ro

 

Reamintim faptul că astăzi 20 de persoane s-au rănit după ce podețul peste pârâul Bucovel s-a rupt. Nouă persoane au fost transportate la Spitalul Județean Ploiești, fiind diagnosticate cu leziuni minore.

Printre victime se numără și Laura Moagher, directoarea Parcului Constantin Stere de la Bucov.