dezinfectantii hexipharma prahova ploiesti

Surse din cadrul administrației județene susțin că firma a livrat în spitalele din Prahova cantități mult mai mici de dezinfectanți față de alte județe.

 

Conform acestor informații, în perioada 2010 - 2015, societatea Hexi Pharma ar fi livrat în Prahova, pentru cele două unități medicale aflate în administrarea Consiliului Județean Prahova, respectiv Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești și Spitalul Județean Ploiești, dezinfectanți în valoare de 620.000 de lei, o valoare cu mult mai mică față de situația din alte județe.

Astfel, Spitalul Județean Ploiești a achiziționat, în ultimii cinci ani, dezinfectanți în valoare de 467.000 de lei, în timp ce Spitalul de Obstetrică Ginecologie a cumpărat dezinfectanți în valoare de 153.000 de lei.

Potrivit acelorași surse, atât Primăria Ploiești, cât și Consiliul Județean Prahova ar fi predat Prefecturii Prahova rezultatele auditului realizat pe tema dezinfectanților la nivelul spitalelor din municipiu. Informațiile însă cu privire la rezultate nu au fost făcute încă publice.

 

Ministerul Sănătății a publicat vineri lista tuturor contractelor de achiziții de substanțe biocide raportate în SEAP în 2015. O a doua informare conține o analiză comparativă a acestor contracte pe mai mulți factori.

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție au dispus, potrivit unui comunicat de presă emis astăzi, prin ordonanță punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatei Flori Dinu sub aspectul săvârșirii a 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, 29 de infracțiuni de înșelăciune și participației improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. În cursul zilei de astăzi, inculpata va fi prezentată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sector 5 cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În referatul cu propunere de arestare preventivă, potrivit sursei citate, „inculpata Dinu Flori, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuții în special pe partea de vânzări desfăsurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea și cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale care au achiziționat produsele”

 

Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum și ofertele transmise unităților înșelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro, precizează sursa citată.

„Prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între persoana juridică suspectă și numeroase unități sanitare. Totodată, probatoriul administrat în cauză pâna la acest moment a relevat faptul că inculpata Dinu Flori, prin activitatea sa de conducere și coordonare a departamentului de vânzari a Hexi Pharma și asigurarea vânzării către mai multe unități sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menționat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli. De asemenea, în cauză a fost dispusă de către procurori extinderea urmăririi penale față de inculpatul LEVA MIHAIL – șef de producție la Hexi Pharma, pentru complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor – în formă continuată, acesta aflându-se în prezent sub control judiciar”, se mai arată în comunicatul de presă.