parc municipal vest inaugurare

Situat în zona de Vest a Ploieștiului, parcul dispune de o suprafață de de 23,83 de hectare.

Momentul inaugurării s-a dorit unul festiv, la eveniment participând reprezentanți ai Primăriei Ploiești și ai Consiliului Local, precum și numeroși funcționari publici. Ca de obicei, nu a lipsit slujba de binecuvântare a parcului, dar nici tăierea panglicii. Bineînțeles, după un scurt mesaj al viceprimarului cu atribuții de primar, Cristian Ganea, și al președintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, s-a dat startul la vizitarea întregului parc.

Parcul este dotat cu un lac artificial de 1,2 hectare, cu o moară de apă, cu mai multe terenuri de tenis de câmp, baschet și handbal, dar și cu zone de picnic, dar și cu toalete publice.

 

Viceprimarul cu atribuții de primar, Cristian Ganea, a precizat că după ce pasajul de la Gara de Vest va fi redat circulației, în maximul patru luni, se va reglementa și problema legată de transportul în această zonă de agrement, în sensul că vor fi puse la dispoziția ploieștenilor mijloace de transport.

Valoarea totală de 70.339.477,77 lei a fost plătită cu fonduri de la UE (48.365.985,47 lei), Primăria suportând atât cota de 2%, cât și restul lucrărilor nefinalizate până la data de 31 decembrie 2015, respectiv 21.973.492,30 lei. Cu alte cuvinte, investiția de la Parcul Municipal Vest a costat cu câteva milioane de lei în plus față de suma totală alocată pentru contractul privind modernizarea Hipodromului Ploiești (61.415638,10 lei). Tot comparativ, lucrările de la Parcul Ploiești Vest au fost de peste trei ori mai mari față de costurile totale alocate pentru modernizarea terenurilor de sport de la mai multe școli din Ploiești, montarea tâmplăriei la Colegiul Caragiale, reabilitarea a trei blocuri și transformarea căminului de bătrâni, pentru toate aceste lucrări suma fiind sub 20 de milioane de lei.

Viceprimarul cu atribuii de primar, Cristian Ganea, a susținut că la parc mai sunt de făcut mici retuși, mai exact alei către zonele de agrement, mici lucrări la toaletele publice, iar parcul, momentan, nu a fost dotat cu țâșnitori, în condițiile în care aici nu este permisă desfășurarea unor activități economice.

Parcul este prevăzut cu mai multe zone de agrement, cu trei fântâni arteziene, cu un lac artificial și moară de apă, precum și cu terenuri de tenis de câmp, terenuri de baschet și terenuri de handbal.

 

scena

20160528 104334

parc

 

moara

alesi

20160528 102303

 

20160528 102249

 

 

 

Eveniment
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Accident la intrare în Ploiești, în zona Metro

Două mașini au fost implicate, în această seară, în jurul orei 18:50, într-un accident pe DN 1, km 6, intrarea în Ploiești. Din primele informații, accidentul s-a produs în zona giratoriului de la...