tce ploiesti

În ciuda faptului că au anunțat că sunt nemulțumiți de situația actuală a societății de transport, liderii de sindicat nu au primit asigurări că problemele vor fi remediate.

 

Sindicaliștii susțin că vor înregistra conflictul de muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova. „Întâi vom picheta, însă vom declanșa grevă generală. Suntem puși în situația de a nu mai transporta pensionarii gratuit, pentru că Primăria Ploiești nu a achitat sumele aferente acestei facilități nici pentru luna martie, nici pentru aprilie”, susțin sindicaliștii, care au precizat că aceasta este prima dată când societatea se confruntă cu o astfel de criză.

„Este o criză fără precedent la nivelul societății, iar nimeni nu face nimic. Parcă am fost cotropiți, ca pe vremuri de tătari și abandonați la marginea orașului”, sunt de părere sindicaliștii de la TCE.

„Neplata facilităților de către Primăria Ploiești generează probleme la nivelul societății, care, la rândul său, nu are fonduri pentru plata fondurilor la bugetul de stat pentru CA și CASS. Nu se pot plăti nici furnizorii. Noi nu vrem să punem viața ploieștenilor în pericol, pentru că asta se poate întâmpla în condițiile în care nu sunt bani de piese de schimb”, susțin liderii de sindicat de la TCE Ploiești.

 

Încă de ieri, sindicaliștii au redactat mai multe scrisori în atenția primarului interimar al Ploieștiului, a Consiliului Local Ploiești, dar și pentru conducerea SC TCE Ploiești, în care susțin că o astfel de situație nu mai poate continua.

scrisoare primar ploiesti