jungla1

Un cititor ne-a trimis pe adresa mai multe imagini cu jungla din Ploiești, însoțite de următoarea scrisoare deschisă conducerii Primăriei Ploiești:

 

Cum te poti frustra de dimineata? Raspunsul este simplu. Mergi 3km, pe jos, de acasa pana la serviciu, si iti este de ajuns. Venind vara, vrei sa te bucuri de vremea frumoasa intre doua ploi, incercand sa admiri natura care inverzeste din plin intre doua sezoane, dar constati ca aceasta natura vegeteaza de capul ei, "si vai de capul nostru", iar cei care au obligatia sa intretina aceasta vegetatie, NU o fac.

Mergand prin parcul Olimpia, observ ca iarba nu mai este tunsa de multa vreme devenind culcusuri racoroase si umbroase pentru animalele comunitare. Ba, exagerez, iarba este tunsa pe langa alei doar un metru si ceva, ca trecatorul sa nu paseasca cu teama de a fi muscat de varice de vreun sarpe sau soparla care salasluieste prin iarba, sau sa nu se sperie vreo potaie de pasii trecatorului si sa-i rupa pantalonii sau fusta sau orice haina a trecatorului.
Aceeasi practica este adoptata de lucratorii SGU (sper ca am pus literele in ordinea corecta), si pe strazile orasului unde iarba este tunsa, in parcurile stradale, doar un metru sau doi pe langa trotuare, probabil din acelasi rationament, pietonul sa nu fie muscat de cainii comunitari, soparlite sau serpi. Iar in interiorul parcului... PRERIE..., probabil in viitorul apropiat isi va face aparitia si fauna corecta, aferenta, corespunzatoare, a unei preri, citand clasicii contemporani in viata. Tare sunt curios sa vad rapoartele de activitate ale SGU, si notele de consum, unde parcurile din Ploiesti figureaza ca sunt tunse, frezate si spreiate... spreiate adica dezinsecticizate, ca tantari avem.
O alta practica adoptata de comunitatea ploiesteneasca, si incurajata de autoritati, este depozitarea extragunoaielor menajere sau de alta natura, la colturile strazilor, de unde sunt ridicate de lucratorii de la Rosal Grup, si mergand pe strada te impiedici la colturile strazilor de mormane intregi de gunoaie mustind si scurgandu-se din sacii sparti sau recipiente necorespunzatoare, imprastiind mirosuri, si nu numai, fara sa mai vorbim de imagine. Intelegem aceasta extra activitate a ROSAL GRUP dar nu in detrimentul ridicarii gunoiului menajer, de la poarta locuintelor unde, personalul de colectare alearga pe langa gunoiera, ca la un antrenament de atletism pentru a parcurge intreaga strada, si din graba, in mod repetat nu ridica gunoiul de la porti.
Avand in vedere ca este plina campanie pentru alegeri, locale, imi pun intrebarea, ca si alti contribuabili din acest oras,..,. io sunt alegator, da cu cine votez??? Morala lui Nenea Iancu, adaptata la timpurile noastre, ar fi ca trebuie sa fii beat sa mergi pe strazile orasului? Am inteles ca din toate personajele dintr-O scrisoare pierduta, cel mai lucid, politic vorbind, era cetateanul turmentat, dar, in zilele noastre, in anii trecuti "cadindatii" macar in ultimul an de mandat mai faceau buzele orasului, ca vin alegerile...
Pentru exemplificare atasez foto.
In rest numai de bine, alegatorilor.

 

Galerie FOTO Jungla din Ploiești

jungla3

jungla5

jungla2