primaria ploiesti fara nunti alegeri locale

Primăria Ploiești a anunțat că, în perioada 04 – 05 iunie, în contextul alegerilor locale, SPCLEP Ploiești va funcționa după un program special.

 

Astfel, Serviciul Stare Civilă va avea program pe 04 iunie între 08.00-16.00, iar pe 05 iunie, chiar în ziua alegerilor, programul va fi între 09.00-13.00. „Precizăm că se vor realiza activități numai pentru eliberarea certificatelor duplicate necesare eliberării actului de identitate. Ploieștenii se vor putea adresa pentru eliberarea cărților de identitate la Serviciului Evidența Populației din cadrul SPCLEP, pe 04 iunie, între 08.00-16.00, și pe 05 iunie, între 07.00-21.00”, este comunicatul Primăriei Ploiești. „Facem precizarea ca, în zilele de 04, respectiv 05 iunie 2016 pot depune documente pentru eliberarea actelor de identitate numai persoanele cu drept de vot, care nu au sau dețin un act de identitate cu termenul de valabilitate expirat. Pentru eliberarea unui nou act de identitate (carte de identitate sau carte de identitate provizorie), ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii actului de identitate, cartea de identitate se întocmește și se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei și a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, datei de naștere, statutului civil, cetățeniei române și a domiciliului. Contravaloarea producerii si eliberării cărții de identitate este de 7 lei, iar cetățenii vor prezenta și un timbru fiscal în valoare de 5 lei. In cazurile in care nu pot fi prezentate anumite documente, respectiv certificate de stare civila sau dovezi cu privire la domiciliu, se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune și trei fotografii de 3 cm, se va achita taxa de 1 leu și timbrul fiscal de 5 lei. Ambele taxe pot fi achitate la casieria aflată în sediul SPCLEP, din Bulevardul Independenței nr.10”, a anunțat Primăria Ploiești.

Alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie. Secțiile de votare vor fi deschise în intervalul 07.00 - 21.00.

Ulterior, după apariția comunicatului Primăriei Ploiești, SPCLEP Ploiești a venit cu o completare, respectiv că în afară de eliberarea cărților de stare civilă vor avea loc și cununii civile pe 5 iunie, programul de lucru fiind stabilit în funcție de programarea evenimentelor.

 

 

program stare civilă