sri

 

În plin scandal al dezinfectanților diluați folosiți în spitale, inclusiv în Spitalul Județean de Urgență Ploiești (SJU), Mircea Cosma, președintele Consiliului Județean Prahova, în subordinea căruia se află și unitatea sanitară menționată, susține că nu-și aduce aminte să fi primit vreo notificare de la Serviciul Român de Informații cu privire la produsele Hexi Pharma.

 UPDATE Vicepreședintele CJ Prahova, Bogdan Toader, susține că a fost informat de SRI și că a transmis mai departe conducerii județeanului adresele serviciului de informații.

 

"În toamna anului trecut, am primit informații de la SRI că produsele de dezinsecție și dezinfecție din județean nu sunt conforme. La momentul respectiv am transmis informațiile respective către conducerea spitalului, care a promis atunci măsuri"

Informația inițială

Cosma a precizat că SJU a avut contracte cu această societate de produse sanitare, dar că în Prahova s-au achiziționat cantități foarte mici.

"Eu nu am auzit de această firmă Hexi Pharma până acum. M-am interesat și eu de când cu acest scandal și am aflat că Spitalul Județean a avut contracte cu această firmă din 2013 și până în 2015 cam de 100.000 de lei pe an, iar în 2016 de 36.000 de lei," a declarat Cosma.
 
Întrebat dacă a primit vreo notificare din partea SRI în legătură cu calitatea acestor produse medicale folosite și în Spitalul Județean de Urgență Ploiești, în contextul în care la nivel național mai multe consilii județene și prefecturi au fost sesizate în acest sens, Cosma a spus: "Nu-mi aduc aminte. N-am auzit de numele acestei firme până acum."