statie epurare ploiesti

Situație extrem de critică la Ploiești. Lunar, administrația este sancționată pentru depășirile înregistrate la stația veche de epurare a orașului.

Sancţiunile sunt aplicate de Apele Române, pentru depăşirea normelor de poluare la staţia de epurare veche de peste 50 de ani. Până la finele anului, aceasta a funcționat în baza unor derogări și, tot până la această dată, municipiul Ploiești ar fi trebuit să aibă în funcțiune o stație de epurare nouă. Numai că lucrurile nu au stat așa. Proiectul privind noua stație de epurare, demarat în 2007, nu a fost finalizat nici până la această dată. Așa se face că, până acum, amenzile se cifrează la 400.000 de euro.

Două dintre sancțiuni au fost deja contestate în instanță.

„Acestea sunt contestate. Speranţa noastră este să finalizăm cât mai repede lucrările la noua staţie de epurare, situaţie în care nu vom mai fi nevoiţi să utilizăm stația veche", a susținut Cristian Ganea, primarul interimar al municipiului Ploieşti, care a precizat că lucrările nu au fost continuate după ce nu au mai venit banii promiși de la Ministerul Dezvoltării. „Am câştigat în instanţă un litigiu, pentru plata unei sume consistente. Din păcate, încă nu am primit banii", a susținut Ganea.

Consilierul local George Botez a susținut că municipalitatea va acționa în judecată persoanele care au tergiversat derularea proiectului.

 

 

Auto-moto
  • Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Trafic infernal pe centura de est a Ploieștiului

Lucrările de asfaltare, care se desfășoară în această dimineață pe centura de est a Ploieștiului, au transformat traficul într-unul de coșmar între caricatura de giratoriu de la Bucov și Blejoi. Se...