semcu

Numele lui Adrian Semcu figurează într-un al treilea dosar de corupție.

 
Tribunalul Prahova a admis în urmă cu puțin timp redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care Adrian Semcu, fost vicepreședinte al CJ Prahova, în prezent director Hidro Prahova, Constantin Stan, fost subprefect al județului Prahova și Veronica Diaconu (fostă Ioniță) primar al comunei Gorgota sunt acuzați de fapte de corupție, mai exact luare de mită.

Concret, este vorba despre o disjungere din dosarul în care Diaconu și Stan au fost condamnați pentru că au retrocedat în mod ilegal 250 de hectare de teren care au aparținut Unvieristății de Medicină Veterinară din București.
 
Aceste terenuri au fost retrocedate în baza unor testamente false. Acum procurorii DNA au redeschis ancheta pentru că există suspiciuni că Semcu, la data săvârșirii faptei parlamentar al României, și ceilalți inculpați ar fi luat mită pentru ca acele terenuri să ajungă în mod fraudulos în proprietatea unor oameni de afaceri din București.
Soluția instanței: 
Admite în parte cererea Parchetului de pe lângă ICCJ – D.N.A. STRUCTURA CENTRALĂ În baza art. 335 C.p.p, constată legalitatea şi temeinicia Ordonanţei nr. 37/C1/2016 din data de 01.03.2016, emisă de Parchetul de pe lângă ICCJ – D.N.A. STRUCTURA CENTRALĂ – Secţia de combatere a corupţiei, redeschiderea şi reluarea urmăririi penale în dosarul 295/P/2008 şi confirmă redeschiderea urmăririi penale, cu privire la faptele şi faţă de următorii făptuitori: STOIAN MARIANA, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită prev. de art. 255 Cp DIACONU ( fostă IONIŢĂ ) VERONICA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită prev. de art. 254 Cp ; VASILE TUDORAsub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită prev. de art. 254 Cp ; STAN CONSTANTIN CĂTĂLIN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită prev de art 254 Cp ; SEMCU ADRIAN EMANUIL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită prev. de art. 254 Cp ; Respinge ca neîntemeiată cererea de redeschidere a urmăririi penale faţă de făptuitorii: TRIF LUCIEAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită prev. de art. 254 Cp. PARASCHIV VASILE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită prev. de art. 255 Cp ; În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu azi 19.05.2016 
Document: Încheiere finală (dezinvestire)  222/2016  19.05.2016