primar

Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a primarului comunei, Chiojdu, din județul Buzău, FĂTU ANDREI SERGIU.

 

Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese şi fals în înscrisuri sub semnătură privată .
În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
La data de 23.07.2012, în calitate de primar al comunei Chiojdu, jud. Buzău, a luat decizia de a se plăti contravaloarea facturii emise de SC CONIFER PRODCOM SRL şi a îndeplinit un act (semnarea ordinelor de plată) prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru SC CONIFER PRODCOM SRL, al cărui unic asociat şi administrator este soţia inculpatului.
De asemenea, inculpatul Fătu Andrei Sergiu a întocmit factura nr. 0000001 din data de 23.07.2012, furnizor fiind SC CONIFER PROD SRL, pe care a semnat-o, deşi nu avea nicio calitate la societatea comercială emitentă, factură pe care a folosit-o în vederea producerii unei consecinţe juridice (plata sumei neachitate din valoarea totală a contractului încheiat între Primăria Chiojdu şi SC CONIFER PRODCOM SRL).
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Pătârlagele.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului în instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.