licitatie iluminat

Consiliul Local Ploiești a aprobat constituirea unui colectiv de lucru pentru elaborarea documentației necesare delegării contractului de de iluminat.

 

În octombrie 2015 s-a vorbit despre faptul că este absolut necesar să se urgenteze pentru elaborarea documentației de atribuire a contractului de delegare a gestiunii, prin concesiune, a serviciului de iluminat public, prin licitație deschisă.

Documentația trebuia elaborată în termen de 60 de zile de la data constituirii colectivului de coordonare. În plus, colectivul de coordonare urma să-și desfășoare activitatea până la atribuirea contractului. Surpriză, însă!  În ciuda faptului că hotărârea de Consiliu Local a fost aprobată pe 30 octombrie, nici până la această dată, documentația de atribuire a contractului nu a fost aprobată.

 

Citește și: Licitație amânată pentru iluminatul public din Ploiești

Surse din cadrul municipalității susțin că aleșii locali nu mai sunt dispuși să-și asume vreo responsabilitate în domeniul iluminatului public. Vin alegerile, iar toată lumea se pregătește de marea provocare, din 5 iunie.

Trebuie precizat că, în septembrie 2015, în urma organizării licitației deschise, publicate pe SEAP, o singură firmă s-a arătat interesată de preluarea prin delegare a serviciului de iluminat public. Prin urmare, în lipsa a cel puțin trei oferte, Primăria Ploiești a anulat procedura și avea obligația de a organiza o nouă licitație în termen de 60 de zile.

Serviciul de iluminat public urma să fie concesionat pe o durată de 10 ani, costurile anuale suportate de municipalitate anual fiind estimate la 15 milioane de lei.