spitalul judetean de urgenta ploiesti dezinfectante

După ce în weekend au existat percheziții la Spitalul Județean Ploiești, unitatea medicală a luat decizia de retragere a produselor HexiPharma.

 

La nivelul spitalului a fost constituită o comisie de inventariere a produselor HexiPharma, pentru returnarea lor, astfel încât unitatea medicală să-și recupereze banii pe stocurile rămase.

Tot astăzi, la sediul Ministerului Sănătăţii a avut loc o videoconferinţă cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică de la nivel naţional. Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Victor Strâmbu, a informat reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică cu privire la măsura blocării utilizării biocidelor HexiPharma în contextul anchetei administrative derulate de Ministerul Sănătăţii. De asemenea, Direcţiile de Sănătate Publică au raportat situaţia stocurilor disponibile de produse biocide de la nivelul unităţilor sanitare cu paturi publice şi private, precum şi situaţia derulării intervenţiilor chirurgicale în spitalele publice. La nivel național, din cele 41 de judeţe şi Municipiul Bucureşti, în cinci spitale din Dolj, Galați, Olt, Teleorman și București se efectuează intervenţii chirurgicale doar în regim de urgenţă, este următoarea:

„În cazul celor cinci unităţi sanitare care în prezent derulează intervenţii chirurgicale doar în regim de urgenţă au fost dispuse măsuri pentru remedierea situaţiei cu celeritate, astfel încât, în cursul zilei de mâine să se poată relua fluxul normal al activităţii chirurgicale. Totodată, Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiilor de Sănătate Publică să comunice unităţilor sanitare cu paturi întreprinderea tuturor măsurilor necesare pentru desfăşurarea serviciilor medicale în condiţii de siguranţă pentru pacienţi prin asigurarea cantităţilor corespunzătoare de produse biocide, altele decât cele fabricate de firma HexiPharma”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.