strada bobâlna

Închiderea circulației pe Bulevardul Independenței a creat nemulțumiri în rândul locuitorilor de pe strada Bobâlna, pe unde a fost deviat traficul.

Măsura a fost luată pentru zilele de sâmbătă și duminică. Locuitorii străzii Bobâlna sunt însă extrem de supărați, pentru că întreg traficul este dirijat, acum, sâmbăta și duminica, pe strada unde își au casele. Asta pentru că, spun oamenii, pe toată durata verii, disconfortul este enorm, iar tencuiala de pe case a început să pice. Pe site-ul domnuleprimar a fost postată o petiție în numele mai multor locuitori de pe strada Bobâlna. Oamenii susțin că municipalitatea nu a realizat un studiu cu privire la poluarea creată și că își rezervă dreptul de a da în judecată municipalitatea.

Iată sesizarea locuitorilor de pe strada Bobâlna:
„În numele mai multor locuitori de pe strada Bobâlna va rog să anulați decizia privind devierea traficului de pe Bulevard pe strada Bobâlna pe timpul week-end-urilor.Strada Bobâlna nu poate absorbi un trafic de aproximativ un autoturism la 3-5 secunde. Se produc fisuri la pereții clădirilor, iar nivelul de zgomot și de poluare a crescut foarte mult, ceea ce provoacă probleme de sănătate.Vă rugăm să ne informați despre motivul care a stat la baza deciziei de a devia traficul auto pe strada Bobâlna. Dacă Bulevardul a fost închis pentru a se desfașura activități de agrement, primăria ar trebui sa investeasca în parcuri nu să închidă Bulevardul. Daca se doreste protejarea castanilor de pe Bulevard, primăria trebuie să înteleagă că această măsură afectează sănătatea cetățenilor de pe strada Bobâlna. Între niște castani care sunt afectați în primul rând de vârstă și sănătatea cetățenilor nu este greu de ales.
Ar trebui să reduceti impozitul celor care sunt afectați, să limitați închiderea Bulevardului la un orar strict de cel mult 6 ore 11.00-17.00, pentru a nu ne afecta viețile si ar trebui să consultați cetățenii care ar putea fi afectați de deciziile primăriei (cetățenii de pe strada Bobâlna nu au fost consultați).
Când circulația este deviată pe strada Bobâlna, pe timp nefavorabil, când plouă, nu se poate merge pe stradă, deoarece autovehiculele împrăstie apa care se acumulează, iar lațimea străzii este necorespunzatoare pentru un astfel de trafic. Am dori de asemenea, efectuarea unor teste de mediu (noxe si zgomot) pe timpul in care circulatia este deviata pe strada Bobâlna și să ne informați care este limita legală a valorilor pentru acești factori de poluare. (...) Ne rezervăm dreptul să atragem atenția presei si altor institutii ale statului asupra acestor aspecte și în funcție de răspunsul primăriei să vă reclamăm în instanță.