plop puf alergie ploiesti

Locatarii blocurilor de la fostele Galerii Comerciale, dar și ploieștenii care se opresc în parcul de lângă statuia lui Mihai Eminescu au devenit alergici de la un plop.

 

„Puful plopului este insuportabil. Ne intră în nas, în păr, se lipeşte de haine, este peste tot”, s-a plâns un cetățean care locuiește în zonă.

„Avem copii mici. Nu avem cum să îi scoatem în parc din cauza pufului, iar nimeni nu ne ascultă! Ne-am săturat”, s-a plâns și o mămică, care susține că problema a fost sesizată ani la rând atât la Primăria Ploiești, cât și la SGU și fostul ADPP.

Problema se repetă în fiecare an. Aceleași discuții, aceleași sesizări din partea locatarilor care nu mai au cum să deschide nici ferestrele de frica pufului.

 

„Lumea strănută, lăcrimează... Am devenit alergici de la puful plopului”, a povestit un alt locatar din zonă.

Iar zona este toată albă. Este suficient să faci un pas ca puful să se ridice în aer. „Trec copiii cu bicicletele pe aici... Nici nu pot vorbi din cauza pufului care mi-a intrat pe gât și parcă mă sufocă. Este o problemă de sănătate. De sănătatea oamenilor în vârstă care au și așa problemele lor”, ne-a spus un pensionar care a început să strănute.

Specialiştii spun că persoanele care au alergie la puful de la plopi prezintă simptome precum: tuse, lăcrimare, strănută și au secreţie nazală. Cei mai afectați, care acuză că sunt deranjaţi de puful de plopi, sunt copiii și persoanele în vârstă.

 

„Sensibilitatea acută față de puful de la plopi declanşează anumite simptome care se pot complica dacă nu sunt tratate”, este părerea medicilor.

problema plop alergie medici pensionari sesizariplop scandal ploiesti galerii puf