tramvai 102

Tramvaiul 102 a circulat iar pe Șoseaua Vestului, spre surprinderea celor care și-au parcat mașinile pe mijlocul străzii, pe liniile nou montate.

 

Aproape trei ore au durat probele tehnice la liniile de tramvai 102. Iar la o astfel de ocazie s-au incumetat să urce în tramvai președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, viceprimarul Ploieștiului, Răzvan Ursu, dar și mai mulți consilieri locali și județeni,

probe tehnice tramvai

Marele absent a fost însăși viceprimarul cu atribuții de primar Cristian Ganea, despre care unii spuneau că este așteptat.

 

masina parcata pe liniile tramvai

Probele tehnice, în speță parcurgerea de către tramvai a tronsonului Spitalul Județean - Gara de Vest nu au fost simple. Nu din cauza unor probleme tehnice la calea de rulare ci a faptului că mai mulți ploieșteni au transformat noile linii de tramvai în parcare. Fără nicio grijă, știind că lucrările nu au fost finalizate, oamenii și-au lăsat mașinile parcate chiar pe mijlocul străzii, pe unde urma fie efectuată proba cu tramvaiul pus în funcțiune. Prin urmare, plecarea de la Spitalul Județean a întârziat cu aproape o oră.

afișe stalpi linii tramvai

 

Pe drum, pe lângă mașinile parcate anapoda, a mai existat o oprire de câteva zeci de minute. Asta pentru că deja cineva montase panouri publicitare pe stâlpii de curent electric care încă nu erau predați TCE, motiv pentru care tramvaiul nu mai putea înainta. Așa că s-a procedat la demontarea panourilor publicitare.

Parcurgerea distanței Spitalul Județean - Gara de Vest și retur a durat mai bine de două ore și jumătate, suficient ca ploieștenii să imortalizeze momentul.

linii tramvai