credit primaria ploiesti

Cine și-a închipuit că un credit se obține ușor de către Primăria Ploiești s-a înșelat amarnic. 

 

Croitorul are o vorbă: măsoară de două ori înainte de a tăia materialul. Nu știu cum se face dar la Ploiești se întâmplă invers.

În speță, Primăria Ploiești a organizat o licitație pentru desemnarea unei bănci de la care să ia împrumutul. Ba chiar a desemnat câștigătorul. Dar, în ciuda acestui fapt, de mai bine de trei săptămâni este o întreagă corespondență între Comisia de avizare a împrumuturilor și Primăria Ploiești.

Pe ordinea de zi figurează astăzi un proiect legat de modificare hotărârii de Consiliu Local prin care s-a aprobat contractarea împrumutului de 150 de milioane de lei. Asta pe motiv că Ministerul Finanțelor a cerut lămuriri cu privire la modul în care s-a aprobat hotărârea. Inițial, proiectul viza aprobarea contractării sumei de 100 de milioane de lei. Ulterior, în timpul ședinței de CL, aleșii liberali au susținut că suma solicitată drept împrumut trebuie să fie mai mare, de 150 de milioane de lei, astfel încât să nu fie blocat capitolul investiții atât pentru finalizarea proiectelor cu fonduri europene, care trebuie să fie suportate din buget, cât și pentru alte lucrări.

 

„Ni s-au solicitat lămuriri privind modul în care a fost aprobată hotărârea Consiliului Local Ploiești, cât și lista de investiții care ar urma să fie finanțate din credit”, a declarat pentru Observatorulph.ro Cristian Ganea, viceprimarul cu atribuții de primar al Ploieștiului.