pod lemn ploiesti

Redeschiderea pasajelor subterane din Bariera București și refacerea așa-zisului pod de lemn sunt iar pe ordinea de priorități a Primăriei Ploiești.

 

De data aceasta proiectul municipalității a fost îmbrăcat sub o altă formă, respectiv fluidizarea traficului în zona Sud a orașului. Povestea așa-zisului Pod de Lemn este probabil cunoscută de toată lumea. Acesta a figurat pe lista proiectelor de rezervă și pentru obținerea de finanțare europeană. Inițial s-a dorit refacerea podului, iar ulterior, în baza unei expertize, pasajul a fost închis circulației, în 2010, pe motiv că prezintă risc de prăbușire, și propus pentru demolare. Ba chiar, aleșii locali au aprobat până acum vreo două studii de fezabilitate, toate rămase însă la stadiul de proiect. În 2015 s-a vorbit și de organizarea unei licitații pentru demolarea podului. Mai nou, însă, se dorește un nou studiu de fezabilitate și alegerea unei soluții mult mai ieftine, dar și cu o arhitectură mai deosebită.

Cât privește pasajele subterane închise traficului pietonal acestea se dorește a fi redeschise. Cele două pasaje din zona Bulevardul București sunt închise de ani buni, pe de o parte din cauza infiltrațiilor și pe de altă parte pentru că au fost transformate în focare de infecție. Mai mult la data la care au fost închise s-a vorbit și de faptul că nu mai erau utilizate.