tce ploiesti petitie cedo

Liderii de sindicat de la TCE vor să-și caute dreptatea la CEDO, după ce instanța a decis că societatea trebuie să returneze TVA către ANAF.

„Noi deja am lucrat la documentația pe care o să o înaintăm la CEDO”, a susținut Ion Mișcă, liderul de sindicat de la TCE.

TCE a fost obligat de instanță să plăteasc TVA la sumele primite de la Primăria Ploiești pentru facilitățile acordate de municipalitate unor anumite categorii de persoane. Sindicaliștii spun că sumele au fost prevăzute prin hotărâri ale Consiliului Local și, pentru fondurile primite de la Primăria Ploiești, TCE a asigurat transportul persoanelor beneficiare de facilități.

Datoria TCE stabilită de instanță  pentru a fi returnată la ANAF a fost de 16.675.695 de lei. Până acum, TCE a achitat aproape 8 milioane de lei, bani pe care i-a încasat de la Primăria Ploiești pentru serviciile de transport efectuate pentru categoriile de persoane care beneficiază de gratuitate în mijloacele de transport.

La începutul lunii aprilie, TCE a înaintat către Primăria Ploiești o adresă prin care solicită sprijinul administrației locale, motivând că societatea datorează TVA către ANAF în ciuda faptului că nu a încasat TVA la subvențiile acordate de Primăria Ploiești.