hipodrom ploiesti

Aflat în plină modernizare, Hipodromul Ploiești a devenit deja tentant. O firmă din Irlanda și-a exprimat disponibilitatea de a se ocupa de pariuri.

Contractul privind modernizarea Hipodromului Ploiești a fost semnat la finele anului 2014. Valoarea investiţiei a fost stabilită la 53.625.346 lei fără TVA (aproximativ 15 milioane de euro). Licitaţia a fost câştigată de firmele SC Construcții Erbașu SA şi SC Total Strada SRL, iar termenul de execuţie era de 12 luni. Numai că timpul a trecut, iar la finele anului 2015, lucrările nu erau gata, motiv pentru care, prin act adițional, a fost prelungit termenul de finalizare până pe 30 iunie 2016.

Primarul interimar al Ploieștiului, Cristian Ganea, a anunțat că se estimează ca până la jumătatea lunii mai, lucrările să fie finalizate. Marea problemă este însă ce se va întâmpla după finalizarea modernizării.

„O firmă din Irlanda și-a exprimat intenția de a prelua managementul de la Hipodrom cu privire la pariuri. Am solicitat, printr-o adresă transmisă la POR, să ni se precizeze dacă există o astfel de posibilitate, pentru că finanțarea a fost realizată 50% din fonduri europene și 50% din bugetul local. Așteptăm răspuns”, a susținut Ganea.

O altă problemă este legată de caii care vor participa la cursele de trap. În momentul în care grajdurile de la Hipodrom au fost demolate, proprietarii au fost somați să-și ia caii. La această oră nu se știe exact dacă mai este cineva interesat să se înscrie în competițiile de trap, pentru că momentan nu au fost reluate discuțiile cu proprietarii de cai.

Deși a fost anunțat faptul că Hipodromul Ploiești ar urma să fie gata la jumătatea lunii mai, Consiliul Local Ploiești nu a luat încă în discuție stabilirea regulamentului pentru cursele de cai.