boldescu2

După cum era de aşteptat, autorităţile reacţionează doar atunci când în presă apare realitatea pe care ar fi vrut să o ascundă sub preş.

 

După ce Observatorul Prahovean a publicat ieri primul episod al campaniei dedicate candidaţilor la primăria Ploieşti, în care arătam dezastrul şi mizeria din cartierul Bereasca, reprezentanţii primăriei au şi rezolvat problema. Astăzi, groapa de gunoi a dispărut şi Strada Sării a fost curăţată perfect. Aşadar, se poate, domnilor aleşi! Detalii aici: Minune în Bereasca. Reacția primăriei la această fotografie

Şi, pentru că am demonstrat că nouă ne pasă mai mult de ploieşteni decât celor care vor cu orice preţ să ajungă primar sau consilier local, vom continua să le oferim exemple, iar implicit şi temă de lucru pentru reprezentanţii primăriei. Sperăm că toţi cei implicaţi în lupta politică în această perioadă, să înveţe ceva, să se trezească la realitate şi să meargă la periferie, acolo unde sunt problemele reale, acolo unde ploieşteanul uitat până acum de autorităţi merită să primească nişte răspunsuri.

Astăzi vă prezentăm "episodul" Cartierul Boldescu

 

Între centura de est a Ploieştiului şi în spatele celui mai nou mall construit stă pitit şi uitat de cei responsabili, cartierul Boldescu. Mai cunoscut în trecut însă, când Gara de Nord, un monument architectural deosebit, era încă funcţională. Acum totul pare rupt de oraş, deşi eşti la doar câteva minute de centrul Ploieştiului.

Faptul că de aceşti oameni care trăiesc aici nu le pasă candidaţilor, iese imediat în evidenţă chiar prin lipsa totală a materialelor de promovare electorală. De parcă acest cartier nu ar face parte din municipiu, sau poate doar candidaţii nu pun preţ pe voturile celor de aici. Ar fi interesant însă dacă cei aflaţi acum la conducerea primăriei, sau chiar şi candidaţii, ar lua la pas acest cartier.

Ar constata că încă avem străzi fără canalizare şi neasfaltate, cum ar fi August Laurian. Dar şi multe străzi cu gropi, cu haite de câini care atacă de foame, dar şi cu aceleaşi mormane de gunoi, aşa ca cele din Bereasca. La intersecţia străzilor Transilvaniei cu Dragalina, o groapă de gunoi prinde contur.

 

Chiar dacă este într-o intersecţie circulată, nici poliţia locală şi nici operatorul de salubritate nu au văzut mormanele de gunoi în care câinii caută mâncare. Doi paşi mai încolo, altă mizerie. Pârâul Dâmbu, pe care autorităţile se lăudau recent că l-au curăţat arată tot ca o groapă de gunoi.

De la resturi menajere, capece de toaletă, anvelope şi resturi animale, pe albia râului găseşti toată gama de gunoaie. Faptul că pe acolo nu a trecut picior de reprezentat al primăriei, se vede şi din vegetaţia crescută abundant care, cei drept, mai acoperă din mizerie. Şi pentru că spuneam că este un cartier uitat de lume, la doi paşi de Spitalul ORL Boldescu, tronează o altă operă a indolenţei autorităţilor.

Fosta baie Publică a oraşului. Hoţii au devastate clădirea şi au furat tot ce au putut. Baia de la intersecția străzilor Nucilor cu Romana a fost abandonată imediat după Revoluție. Curtea este plină de gunoaie, iar vara devine un adevărat focar de infecție. Nici acest aspect nu deranjează autorităţile care nu au luat nici o măsură. Măcar unul dintre candidaţii la primăriei ar fi trebuit să găsească soluţii pentru valorificarea imobilului. Dar poate nu e timpul trecut! Şi pentru că par total rupţi de realitate, revenim cu invitaţia făcută candidaţilor să îşi murdărească încălţămintea, să-şi ţină respiraţia când ajung pe lângă mormanele de gunoi care au împânzit oraşul şi să stea de vorbă şi cu ploieştenii de la marginea oraşului.

 

Galerie FOTO Cartierul Boldescu

boldescu1

boldescu3

boldescu4

boldescu5