bereasca2

Observatorulph.ro demarează astăzi campania “VOTANŢII LOCUIESC ȘI LA PERIFERIA ORAŞULUI”, dedicată candidaţilor la Primăria Ploieşti.

 

De oamenii care îşi duc traiul în cartierele mărginaşe ale Ploieştiului, autorităţile, sau mai bine spus...politicienii, îşi aduc aminte doar cu o lună înainte de alegeri. Uneori însă ...nici atunci. Suntem în precampanie electorală, iar candidaţii care visează la fotoliul de primar în urbea lui Caragiale, însoţiţi de cei care au câştigat lupta internă în partid pentru o poziţie pe lista de consilieri locali, au început să-şi facă simţită prezenţa, dincolo de ecranele televizoarelor, facebook sau mediul online.

Bubanu, Dociu și John scriu în observatorulph.ro

 

O fac aşa cum îi duce capul şi cum ne-am obişnuit deja. Reţelele de socializare s-au umplut de promisiuni, proiecte şi soluţii la problemele municipiului reşedinţă de judeţ.

Ba mai mult, candidaţii au început şi băile de mulţime, în centrul oraşului şi la tot felul de evenimente şi acţiuni unde nu au nici un merit pentru a participa.

Preocupaţi de a arăta cu degetul la contracandidaţi şi orbiţi de mirajul funcţiilor pe care şi le impart deja, candidaţii noştri scapă din vedere cel mai important lucru: votantul!

Ploieşteanul de rând, sătul de promisiuni, scârbit de poveştile corupţilor pe care le află din presă, nemulţumit că toţi i-au promis o stradă asfaltată, fără câini maidanezi, fără mormane de gunoaie, gropi sau noroi. El este cel de la care candidaţii aşteaptă un vot pozitiv pe 5 iunie.

Şi pentru că la el nu vor ajunge politicienii, acolo în marginea oraşului, unde totul este scăpat de sub control, iar străzile arată ca într-un cătun uitat de ţară, au ajuns reporterii observatorulph.ro.

Vă vom arăta cartierele uitate ale Ploieştiului, de unde politicienii aşteaptă voturi, fără să le pese de cei care vor avea în mână ştampila.

O campanile menită să le arate realitatea candidaţilor la primărie. Dar şi o campanie în care fiecare cititor ne poate semnala problemele de pe strada lui, din cartier, din zonele unde până acum nu a pus picior de politician, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .sau pe pagia de Facebook a ziarului.

Studiu de caz: Cartierul Bereasca

De miile de locuitori din cartierul Bereasca s-au folosit toţi candidaţii la primărie din ultimii 12 ani.

O masă importantă de vot, care a fost manipulată iniţial cu sacoşe cu alimente, apoi cu geci sau tigăi.

În cele din urmă străzile cu nume de flori sau arbori au fost racordate la canalizare şi asfaltate. Oamenii trăiesc însă tot în mizerie. Culmea este că deşi în cartier a fost inaugurat un punct fix al Poliţiei Locale, pe străzi se circulă ca în vestul sălbatic.

Caruţe, cai, maşini fără numere. Nimeni nu vede, iar politicienii nu au timp să ajungă să afle care sunt doleanţele celor care au neşansa de a locui în acest cartier.

Pe strada Sării a apărut în timp o autentică groapă de gunoi. Evident, cei care aruncă de la gunoi menajer şi până la canapele uzate sau deşeuri din aparate electrocasnice nu au fost niciodată sancţionaţi.

Şi asta pentru că, după modelul candidaţilor, nici poliţiştii locali nu au călcat pe acolo.

În nepăsarea tuturor, mormanele de gunoi cresc de la o zi la alta. Aşa că îi invităm pe doamnele şi domnii candidaţi să îşi murdărească încălţămintea, să-şi pună şefii de campanile şi consilierii să îi apere de haitele de maidanezi şi să stea de vorbă şi cu ploieştenii de la marginea oraşului.

Galerie FOTO Bereasca îngropată în mizierie

bereasca1

bereasca3

bereasca4

bereasca5

bereasca6

bereasca7

 

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Negociere directă pentru iluminatul public

De mai bine de două săptămâni la Ploiești nu asigură nimeni mentenanța iluminatului public. Până la finalizarea licitației, Primăria, prin RASP,  va demara o procedură pentru desemnarea unui...