linii tramvai statie ambulanta

Locuitorii din zona Malu Roșu și Vest aduc noi argumente împotriva proiectului de reabilitare a liniilor de tramvai 102.

 

De data aceasta, mai mulți șoferi vin cu argumente că montarea stațiilor în mijlocul străzii pe tronsonul Kaufland - Ofelia nu reprezintă o soluție optimă, mai ales pentru trafic. (Citește și: Cea mai scurtă stație din țară se face la Ploiești)

Oamenii spun că prin apariția stațiilor de Kaufland și din apropierea intersecție de la Ofelia, amplasate în mijlocul străzii Șoseaua Vestului, se vor produce ambuteiaje în zonă, pe motiv că traficul se va realiza pe o singură bandă pe fiecare sens de mers.

„A fost eliminată banda pentru efectuarea virajului la dreapta la Kaufland. Prin urmare mașinile vor sta una în spatele celeilalte chiar dacă vor să meargă spre Gara de Vest, chiar dacă vor să efectueze virajul la dreapta, chiar dacă vor să meargă la stânga, pe strada Gh. Gr. Cantacuzino. Ce înseamnă asta? O coadă lungă de mașini. În al doilea rând nimeni nu s-a gândit că până în stația din apropierea intersecției de la Ofelia este Serviciul de Ambulanță. În caz de urgență, ambulanța care vrea să pătrundă pe Șoseaua Vestului va fi blocată de coloana de mașini. Eu ca șofer sunt pus în situația de a nu putea să eliberez calea de acces pentru ambulanță pentru că dacă mă aflu în autoturism, pe sensul Kaufland - intersecție Nord, nu am unde să intru cu mașina pentru a face loc ambulanței. În stânga va fi stația de tramvai, iar în dreapta trotuarul. Este bătaie de joc. Proiectul trebuie altfel făcut, astfel încât să existe două benzi de mers pe fiecare sens”, ne-a scris un cititor la redacție.

 

Reprezentanții Primăriei Ploiești susțin că nu pot schimba soluția proiectului, cu atât mai mult cu cât vorbim de un proiect cu fonduri europene. Prin urmare, în ciuda sesizărilor, nimeni nu va face nimic.

Singura întrebare este de ce înainte de proiectare nimeni nu a consultat serios cetățenii pe această temă. Iar în acest caz nu vorbim de consultările făcute doar pentru a fi bifate într-o agendă. Consultarea cetățenilor asupra unor astfel de proiecte ar fi fost benefică din mai multe puncte de vedere.  Nu de alta dar, proiectele sunt realizate în baza unor Planuri Urbanistice Generale care nu sunt actualizate de ani de zile și, prin urmare, oamenii sunt puși să suporte consecința unor decizii care nicidecum nu reflectă realitatea de pe teren.

 

Auto-moto
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Accident în zona podului de la Vest din Ploiești

Un accident de circulaţie s-a produs vineri dimineaţa, în jurul orei 8.30, pe strada Mărăşeşti, în giratorul din zona supermarketului LIDL, la intrarea pe pasajul suprateran peste calea ferată. Au...