ploiesti statie tramvai

Implementarea proiectului european legat de reabilitarea liniilor de tramvai ne-ar putea duce în Cartea Recordurilor, dacă ar exista categoria „cea mai scurtă stație din țară”.

Asta după ce, la Ploiești, pe traseul liniei de tramvai 102, vor apărea mult mai multe stații, unele la o distanță care nu va fi mai mare de 100 de metri una față de alta.

De exemplu, pe tronsonul Spitalul Județean - Gara de Vest, erau 10 stații de oprire (la Spitalul Județean - Ideal - Complex Mic - Restaurant Nord - Malu Roșu - ACR - Biserica Înălțarea Domnului - Bloc 39 - Bariera Mărășești - Gara de Vest).

Acum vor exista 14 stații, unele dispuse la distanțe de cel mult 100 de metri. Iar în acest caz, nu vorbim numai de creșterea timpului de deplasare.

O altă stație suplimentară va apărea dincolo de intersecția Șoseaua Vestului - strada Deltei. Numai că stația nu își are niciun rost, având în vedere că nu este nici măcar în apropiere de supermarket-ul din zonă.

În plus, spun oamenii, traficul auto va fi cu mult mai aglomerat. La intersecția de la Kaufland, de exemplu, pe sensul Spitalul Județean - Gara de Vest a dispărut banda pentru viraj la dreapta, spre DN72 și, cu siguranță, în zonă se vor crea cozi de mașini.

Dar asta nu este singura problemă. La intersecția Șoseaua Vestului - Malu Roșu, stația de oprire a tramvaiului este la nici 50 de metri de intersecție.

„Mașinile care vor opri la semaforul montat înainte de intersecția de la Ofelia, pe sensul Spitalul Județean - Gara de Vest, vor avea o altă problemă. În momentul în care vor pleca de pe loc, vor trebui să oprească în 50 de metri pentru a acorda prioritate pietonilor care traversează să ajungă în stația fixată pe mijlocul străzii. Cred că proiectul a fost făcut în birou, pentru că la dacă o persoană ajungea la fața locului nu se întâmpla acest lucru. În zonă se va circula pe o bandă. Asta deși trotuarele sunt extrem de mari și puteau fi modificate, astfel încât să fie reduse ambuteiajele”.

statie tramvai mijloc strada

 

statie tramvai ploiesti ofelia