deplasare lisabona

Delegația este formată din doi directori care au fost și în deplasarea din Anglia, la începutul lunii martie.

 

Este vorba de Milena Perpelea, director Relații Internaționale, și Mădălina Crăciun, director Direcția Tehnică, ambele figurând ca manageri de proiect la Parcul Municipal Vest.

La începutul lunii martie, aceleași persoane au făcut parte și din delegația care la începutul lunii martie au participat la un seminar în Anglia. (Citește și: Scandal monstru la Primăria Ploieşti! Managerii de proiecte au plecat în Anglia)

Deplasarea la Lisabona are loc în perioada 27 - 29 aprilie și vizează „participarea la prima întâlnire a proiectului Flow, pentru care există și un acord de finanțare între Ploiești și Rupprecht Consult – Forschung und Beratung GmbH a fost semnat in cadrul Programului Uniunii Europene Orizont 2020 (European Union’s Horizon 2020)[, potrivit reprezentanților Primăriei Ploiești.

 

(Citește și: Cum explică Primăria Ploieşti plecarea la Londra a managerilor de proiecte)

„În cadrul primului workshop al proiectului se vor discuta instrumentele de modelare și de evaluare a impactului metodologiei de transport urban nepoluant propusă prin proiectul FLOW în fiecare oras partener (în total sunt 10 parteneri europeni). Municipiul Ploiești va prezenta Planul de Mobilitate Urbană Durabilă și va purta discuții privind implementarea măsurilor și proiectelor viitoare propuse în acesta. Una dintre activitățile principale ale proiectului consta în susținerea unui seminar de instruire, de către experți europeni, în Municipiul Ploiești, seminar la care vor putea participa toți factorii interesați în domeniul transportului urban durabil. La final de proiect fiecare oraș partener va elabora un ghid de măsuri pentru reducerea congestiei în trafic prin măsuri de încurajare a utilizării mijloacelor de transport nepoluante, a ciclismului și mersului pe jos. Studiile realizate prin proiect vor lua în considerare măsurile și proiectele propuse in Planul de Mobiltate Urbană Durabilă, proiectele implementate la acest moment, vor propune soluții avansate de transport urban”, a fost explicația Mădălinei Crăciun, directorului Direcției Tehnice.

Conform Acordului de finantare, toate costurile aferente activităților din proiect (seminarii, participări la întâlnirile programate, studiile realizate, evaluări) sunt suportate în proporție de 100% de Uniunea Europeană, prin Programul Orizont 2020, a mai precizat directorul Direcției Tehnice.

 

Și, pentru că tot a venit vorba de „Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, poate că ar fi bine să amintim că la acest capitol Ploieștiul suferă. Nu de alta dar, în fiecare dimineață și în jurul orelor 16.00, ambuteiajele sunt la ordinea zilei.

Dacă acum municipalitatea găsește ca explicație faptul că nu au fost finalizate șantierele din municipiu, cine știe, la întoarcere din Lisabona, cei doi directori vor aborda și problema ambuteiajelor din Ploiești. Dacă au timp, bineînțeles, și nu pleacă într-o nouă deplasare...