reabilitare termica anunt ploiesti

Locatarii au depus memorii pentru înlocuirea tipului de termopan, dar și pentru schimbarea soluției de proiectare..

 

Prima nemulțumire, potrivit surselor noastre, a vizat soluția aleasă pentru reabilitare, în sensul că au existat locatari care nu au fost de acord cu închiderea cu geam termopan a balcoanelor. În al doilea rând, locatarii au solicitat materiale calitative când a venit vorba de geamurile de termopan, știut fiind faptul că în 2012 au existat reclamații pe această temă.

Potrivit surselor noastre, la presiunea asociației de locatari, administrația locală ar fi găsit o cale de mijloc. Astfel, autoritățile au invocat faptul că soluția de reabilitare termică urma să fie stabilită numai după decopertarea blocului și realizarea unei expertize cu privire la rezistența construcției.

Lucrurile se complică în aest caz pentru că una dintre condițiile de eligibilitate pentru includerea pe lista blocurilor reabilitate este chiar faptul că imobilul trebuie să nu fie afectat de seism. În plus, proiectul tehnic are drept rol de a stabilii exact soluțiile de proiectare.

 

Una peste alta, la Ploiești se pare că a funcționat de data aceasta o altă regulă. În urma expertizei, s-a stabilit că nu mai este obligatorie închiderea cu geamuri termopan a balcoanelor.

Mai mult, au dezvăluit aceleași surse, firma ar fi fost de acord cu schimbarea materialelor folosite pentru reabilitarea termică, iar autoritățile locale vorbesc de suportarea costurilor suplimentare de către constructor.