pasaj gara vest ploiesti

Cele 11 proiecte derulate la Ploiești cu fonduri europene au termen limită de finalizare 30 iunie 2016.

 

Finalizarea proiectelor ar fi trebuit să aibă loc încă de pe data de 31 decembrie 2015. Numai că acest lucru nu s-a întâmplat, iar municipalitatea trebuie acum să plătească din bugetul local aproape 100 de milioane de lei. Pe ultima sută de metri, la finele anului trecut, Primăria Ploiești a încheiat mai multe acte adiționale prin care termenul a fost prelungit până pe 30 iunie 2016.Problema principală este dacă până la această dată, cele 11 proiecte vor fi finalizate. În caz contrar, Primăria este de bună de plată și trebuie să returneze fondurile la Uniunea europeană.

Pentru că de finalizarea proiectelor depinde până la urmă dacă municipalitatea intră sau nu în colaps financiar, la ora actuală se discută tot mai mult despre stadiul proiectelor. Nu lipsesc nici ședințele săptămânale. Astăzi, de exemplu, toată lumea părea mulțumită de stadiul lucrărilor. Dar să nu uităm că așa se întâmpla și anul trecut, când nefinalizarea lucrărilor ne-a costat aproape 100 de milioane de lei.

Viceprimarul municipiului Ploiești, Răzvan Ursu, a susținut că toți constructorii au anunțat că lucrările sunt în grafic.

 

„Sunt șanse ca liniile de tramvai să fie finalizate în perioada 15 - 20 mai. La Parcul de la Gara de Vest lucrările sunt finalizate 100%, iar în acest moment au loc prerecepții, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc recepția lucrărilor. Lucrările la Hipodromul Ploiești vor fi finalizate în prima săptămână din luna mai, iar pentru alte trei lucrări, inclusiv la pasajul de la Gara de Vest, termenul este 30 iunie 2016”, a declarat Răzvan Ursu, viceprimarul municipiului Ploiești.

La începutul lunii ianuarie, stadiul lucrărilor pe fonduri europene era, cel puțin pe hârtie, nu unul tocmai roz. Iar stadiul proiectelor s-a tot schimbat de la o ședință de Consiliu Local la alta. De exemplu, lucrările la Hipodromul Ploiești erau realizate în proporție de 74%, iar la pasajul de la Gara de Vest - 40%. În ceea ce privește reabilitarea liniilor de tramvai, la data de 29 decembrie stadiul era de 48,71%.