fernando scorus consiliul local ploiesti

Ploieșteanul Fernando Scoruș a anunțat Consiliul Local că a fost contestată hotărârea privind creditul de 150 de milioane de lei pe care Primăria vrea să-l acceseze.

 

„Vreau să știți cu toții că hotărârea de Consiliu Local pentru împrumut a fost contestată de două persoane: eu și încă o persoană. Săptămânal va fi contestată. Am să mă țin de această hotărâre până când o voi anula. Pentru că, atâta timp când v-ați bătut joc, pentru că așa spune Legea 215 că răspundeți pentru votul și pentru hotărârile date. În memoriu am pus niște întrebări. Cine răspunde pentru pagubele create la nivelul municipiului Ploiești? Nimeni. Asta înseamnă că dumneavoastră sunteți albi și imaculați și noi suntem proști că plătim taxe, doamna ne blochează conturile și terenurile... Noi ce să facem?”, a întrebat retoric Fernando Scoruș, care în urmă cu 97 de zile a depus un memoriu la Primăria Ploiești cu privire la o problemă înregistrată cu un teren, pentru care plătește impozite și taxe, însă nu îl poate folosi, pentru că are statut de spații verzi.

Discuțiile s-au aprins la final, mai ales că ploieșteanul a anunțat că va contesta toate candidaturile actualilor consilieri care își doresc un nou mandat de ales local.

 

Consiliul Local Ploiești a aprobat hotărârea privind contractarea unui împrumut în valoare de 150 de milioane de lei, având în vedere că aproape 100 de milioane de lei municipalitatea trebuie să plătească pentru lucrările cu fonduri europene nefinalizate la timp.

„Cine răspunde pentru faptul că acești bani sunt suportați din buget. În memoriul la care nu am primit încă răspuns, depus la Primăria Ploiești, am întrebat cine se face vinovat pentru întârzierea lucrărilor. Ploieștiul a ajuns în situația de a nu avea bani în buget. Cineva trebuie să plătească acest lucru”, este de părere Fernando Scoruș.

În plus, Fernando Scoruș a declarat că va depune plângere penală și pentru că în sala de ședință a Consiliului Local Ploiești au fost prezenți doi polițiști locali și, spune ploieșteanul, „acest lucru contravine Constituției”.