scandal buget hale piete

Pentru a treia oară, proiectul referitor la aprobarea bugetului de la SC Hale și Piețe nu a fost aprobat de aleșii locali.

 

Consilierul Gheorghe Sârbu, în calitate de lider al grupului PNL, a anunțat că aleșii liberali nu vor vota proiectul din cauza neregulilor descoperite de Curtea de Conturi la societatea aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești.

„Nu se poate să depășești consumul pe două mașini cu 5 tone, cu 5.000 de litri. De exemplu a dărâmat nu știu câți stâlpi la piața de la Malu Roșu... Nu a făcut proces verbal, nu a făcut nimic. (...) Luați raportul Curții de Conturi și vă speriați oameni buni. Dumneavoastră veniți să ridicați mâna... Să fie trecut acolo că noi, Partidul Național Liberal, nu vom vota acest buget”, a susținut Gheorghe Sârbu, care a criticat activitatea directorului de la SC Hale și Piețe.

Pentru că au existat discuții legate de neacordarea salariului de la SC Hale și Piețe, pe motiv că nu s-a probat bugetul, au fost solicitate puncte de vedere și de la Direcția economică, dar și de la societate.

 

„Finanțarea nu se face din bugetul local. Au venituri proprii, buget propriu... Nu știu care este situația de acolo”, a fost punctul de vedere al reprezentantului Primăriei Ploiești.

La rândul său, consilierul local Marcian Cosma l-a acuzat pe Gheorghe Sârbu că prin declarațiile sale influențează votul în CL Ploiești. „Eu v-am motivat votul consilierilor PNL”, a fost replica lui Sârbu.

La rândul său, directorul SC Hale și Piețe, Emanuel Ilie, a susținut că nu poate acorda salariile pe motiv că „se depășește acel procent din bugetul pe anul 2015 și atunci sunt în imposibilitatea de a semna ordinele de plată”.

 

„Pe data de 29 nu s-a votat bugetul acestei instituții subordonate nouă, pe data de 1 aprilie l-am sunat director cerând expres convocarea unei ședințe comune AGA cu CA. Mi-a confirmat că o va face. Nu mi-a mai răspuns la telefon două-trei zile. Am revenit cu telefonul luni, nu mi-a răspuns, am fost acolo ca să aflu personal de la dânsul că ședința CA s-a ținut în data de vineri. Deci AGA nu a fost convocată, nu are aviz pe acest buget. Normal ar fi trebuit un nou proiect. Referitor la legislație ne permite ca în următoarele luni să funcționăm cu un buget de 90% din bugetul anterior împărțit la 12 luni. Nu există posibilitatea de a bloca activitatea”, a susținut consilierul local independent Radu Socoleanu.

Într-un final, aleșii locali nu au aprobat proiectul de buget propus la SC Hale și Piețe, cu 10 voturi pentru, două abțineri și nouă voturi împotrivă.